onsdag 13 januari 2010

Vinterförvaring av pelargoner

Nu har julen dansats ut och det är dags att börja se fram emot ljusare tider. Snart är det dags att börja ta hand om pelargonerna som övervintras. Det känns som en rätt så mysig syssla när man längtar till den tiden då vi slipper denna kyla. Jag har en del, cirka 70, stående i källaren under lysrör och de mår bara fint. Där växer de och frodas så när det väl är dags att ta hand om dessa så lär det bli en hel del sticklingar. Som den smålänning jag är vill man ju inte slänga något utan allt tas om hand. Fatta hur mycket småkrukor med sticklingar jag måste ta hand om. Det lär även bli en hel del små presenter till vänner och föreningslotterier. Visst ser du ut att må bra.

Jag vet att de förmodligen hade varit ännu gladare med mer lampor men de ska vara glada att de har något ljus de små liven.

I garaget finns de pelargoner som inte fick plats under lamporna i källaren. De har det inte roligt. De har inte fått något vatten ännu men det är nog snart dags för det, till helgen kanske. De har heller inte något lyse eller närhet till fönster, stackars små växter. Det otroliga är att de faktiskt lever. Det enda positiva för dessa små stackars växterna är att de slipper stå lika tätt som de som står i källaren under lysen. Varje år dör ett antal av dessa i garaget men en del är verkligen livskraftiga och överlever även denna hemska behandling.

Tänk att sådan trist behandling som mina pelargoner får ändå skapar så fina blommor. Visst är det otroligt. På bilden nedan syn Vit rosenknopp.

1 kommentar:

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vad trevligt att hitta dig här i bloggvärlden.
Här har vi också ordentligt med snö och kallt. Längesedan vi hade riktig kyla under så lång tid.
Jag har börjat ta sticklingar av mina pelargoner, men de har det lite bekvämare än dina ;-)). Vilka överlevare de ändå är.
Ha det gott
Birgitta