onsdag 21 mars 2012

Nu går det fort

Nu går det fort i trädgården. Den värme som vi haft idag har verkligen gjort susen. Igår var mina irisar och krokusar i rabatten närmast ingången bara precis uppkomna ur jorden och idag när jag kom hem blommade de. jag fattar inte riktigt vad som hänt idag. Det måste ha växt så fort att man nästan kunnat se det med blotta ögat.

Det var så mycket krokusar som blommade och min första tanke var att jag skulle ta kort. Fast jag hade lite annat som jag var tvungen att hjälpa dottern med först. Och vad händer, jo när jag väl kom ut med kameran hade krokusarna redan hunnit slå ihop sig. De var inte längre så där utslagna och fina som jag tänkt mig. Det får bli fotografering av krokusar en annan dag i stället. :)

Till min glädje fann jag att det var många andra växter som också hade börjat blomma. Här kommer lite bilder på vad som blommar i min trädgård idag.

Båda mina två Helleborus thibethanus, tibetansk julros, blommade.

 Helleborus odorus
 Iris 'Katharine Hodgkin'
Iris histrioides 'Georg'
 Hepatica nobilis, röd blåsippa
Trillium nivale, snötreblad
 Leocujum vernum, snöklocka
Draba rigida, styvdraba
Crocus chrysanthus 'Ladykiller', denna krokus är så snygg när den inte är utslagen så den fick visas ändå idag trots att jag spara mina andra krokusar till ett inlägg en annan dag.

8 kommentarer:

Dagliljan sa...

Härliga vårbilder. Får ta och leta efter min thibetanus. Tror inte jag sett den?

Elinore sa...

Du har rätt i att man i princip kan se med blotta ögat hur fort det växer nu. Jag kollade in en krokus vid lunchtid, de andra var bara i knopp långt nere. Två timmar senare var där sex utslagna blommor!!!
Det är så himla roligt med alla vårblommor som är på G nu.
Ha det gott / Elinore

Lena/isis sa...

Vad kul med så mycket vårblommor. Ja, du får visa krokusarna en annan dag. Tänk vad fort det går ...

Kram

gunsan sa...

Dina Julrosor var fina.Vilka härliga färger.Har beställt nya Julrosor som nog kommer i April.MVH

Alen Trädgård sa...

Oj vad mycket vackert som blommar hos dig:) Jag har inte så mycket som blommar så här tidigt, håller dock på att försöka sätta så många snödroppar som möjligt varje höst så det ska väl bli bättre så småningom:) Ha det ott/Monne

Ulrika sa...

Vad mycket fint du har i din trädgård som blommar nu!Gillar allt du har!

Ha det bra//Ulrika

Berit sa...

ÅÅ så mycket vackert som blommar hos dig. Just trillium nivale är jag himla sugen på att köpa.
Ha en alldeles underbar dag!!

Laila sa...

Så mycket vår du har! Här har bara några få krokusar slagit ut men i sommarvärmen idag fick allt trädgården en rejäl skjuts!
Ha det gott!/Laila