lördag 14 januari 2012

Blommig fredag - Mittpunkt

Jag vet att det är lördag idag men det blir ändå ett litet blommig fredags inlägg. Jag vet inte vad som hände igår men jag glömde bort mig helt. Jag hade ju förberett inlägget genom att ta fram bilder men det hjälpte inte igår. Minnet är bra men otroligt kort. :)

Idag är det många som är på trädgårdsfesten i Varberg. Jag är så avundsjuk för jag skulle också vilja varit där. Tyvärr missade jag att anmäla mjig i tid. Vad lär jag mig av detta ? Jo, nästa år (om det blir arrangerat igen) så ska jag se till och anmäla mig fort.

Idag är det otroligt vackert väder ute. Solen skiner från en klarblå himmel och det är precis bara täckt med vitt ute vilket gör att det blir ljust och fräscht. När jag är klar med detta inlägg ska jag ta mig ut en stund. Fast det gäller att klä på sig mycket för det är kallt ute. Det har jag redan hunnit kolla upp eftersom jag varit iväg en stund på förmiddagen.

Tillbaka till temat. Direkt när jag såg detta tema tänkte jag på alla vackra blommor med markanta mittpunkter. Jag vill därför visa några.Den första bilden visar en solros, för denna blomma om någon har väl en rejäl mittpunkt.
Här kommer en daglilja, Hemerocallis 'Desperado'. Den har en riktigt inringad mittpunkt tycker jag.
Även flera rossorter har ju underbara mittpunkter. Här kommer två bilder på rosor som får symbolisera alla rosor med vackra mittpunkter.

Ros 'Violacea' eller 'La Belle Sultane'
Ros 'Jaqueline du Pré', denna ros ser ju ut att ha ögonfransar.
 Även stockrosen, Alcea rosea, har ju en vacker mittpunkt.
Denna träpion, Paeonia suffruticosa, har en helt ljuvlig mittpunkt tycker jag. Den är liksom inramad av dessa mörka punkter, hur vackert som helst.
Fast en mittpunkt kan man ju se på fler sätt. Denna svavelpionknopp är ju en riktigt vacker mittpunkt i detta bladverk.
Detta var mitt lilla bidrag på veckans tema. Vill ni se fler bidrag på samma tema ska ni gå in på Katarinas blogg Roses and Stuff. Nästa veckas tema blir "fantasifull". Jag ska försöka skärpa mig och bli klar med mitt inlägg redan på fredagen. Jag lovar. :)

3 kommentarer:

Lena/isis sa...

Det var många vackra mittpunkter. Härligt tema den här veckan . Det har gjort att man längtar sååå till sommaren.

Kram

Gunilla sa...

Vilka härliga mittpunkter du visar.
Pionen blir definitivt min favorit mittpunkt. För den fina pionen har jag inte.

Ha en fin helg
Gunilla

Katarina sa...

Solrosen måste väl ha den största mittpunkten av alla blommor. Gigantisk - och välsmakande!