fredag 6 januari 2012

Blommig fredag - Minnessak

Efter två veckors juluppehåll från min blogg är det dags igen för ett litet inlägg. Vad kan passa bättre än att åter igen hoppa på blommig fredag. Denna vecka är temat "minnessak". Eftersom det är blommig fredag och inte saker i övrigt blir mina minnessaker olika blommor som jag minns från året som gått.
Jag tänkte börja med min Magnolia brooklynensis 'Yellow Bird' som blommade för första gången hos mig i somras. Det var en riktig lycka och få se den vackra blomma i min trädgård. Det är verkligen en blomma att minnas.

En annan blomma som gör mig så där riktigt glad varje år när den slår ut är min svavelpion, Paeonia mlokosewitschii. Det är verkligen en blomma att minnas nu mitt i vintern. Många tycker inte om gula blommor men mina två första minnesblommor är gula och jag tycker de är hur vackra som helst.

Nästa minnesblomma blir några snödroppar, Galanthus nivalis. De må vara inte de mest iögonfallande blommorna under året men eftersom de är bland de första så är de ljuvliga. När dessa sötnosar kommer på våren har man en så otrolig längtan efter vad som komma ska så när de äntligen visar sig blir jag alldeels varm inombords.

Den fjärde bilden ska symbolisera minnesvärda blommor på slutet av säsongen. Höstgentianan, Gentiana sino-ornata, blommar så sent på säsongen att de flesta blommorna redan gett upp.

Egentligen är väl alla blommor minnesvärda men det gäller ju att välja ut några för jag kan ju inte visa alla i min trädgård. Eftersom jag har en viss känsla för rosor kan jag ju inte göra ett inlägg som detta utan att få med några rosor. Därför kommer här två bilder på rosor, jag valde en ljus och en mörk ros.
Ros 'Cinderella', en modern buskros

Ros 'Rhotes Phaenomen', en rugosa ros


Detta var mitt lilla inlägg på veckans tema "minnessaker" som för mig blev minnesblommor i stället. Vill ni se fler inlägg på samma tema ska ni kolla in på Katarinas blogg Roses and stuff. Nästa vecka blir temat "mittpunkt".

7 kommentarer:

♥ E L ♥ sa...

Oj, nu blev längtan till vår & sommar ännu "värre". Tusen tack för senast.
Kram från Eva Linnea

Christina sa...

Vilka underbara minnesblommor du har! Och de kommer tillbaka år från år! Härligt!
Ha det gott!
Kram
Christina

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Mye vakkert, litt eksotisk og litt velkjent, sånn skal minnene være!

Lyst til å ta en tur ut i naturen med kamera på starten av det nye året ?
Bli med på vinterens Blogger's Sunday Walk!

Mer informasjon finnes på bloggen min,litt her og litt der ;:OD)

Lena/isis sa...

Härligt !! Ser fram emot nästa säsong. Kram

Alen Trädgård sa...

Visst finns det hur mycket som helst att minnas från trädgården, snart får vi se våra ljuvligheter igen:)) Underbara foton:) Ha det gott/Monne

Mia sa...

Minnas sommaren och alla blomster värmer så skönt just nu, tack för ett vackert, varmt inlägg :)

Katarina sa...

Vilken vacker Magnolia! WOW!
Ha en skön söndag!