torsdag 3 november 2011

Fortfarande blommande rosor

Nu är det november och löven har nästan helt fallit ner från träden.Idag har jag lyckats räfsa bort löven från min trädgård. Inte riktigt allt men så mycket som jag hade tänkt och fixa i alla fall. Det är inte så mycket gräsmatta kvar i min trädgård och det är inte heller så mycket stora träd med löv. Det var framförallt under ett stort körsbärsträd och en stor syren som det var tjockt med löv och nu är de borta. Det känns faktiskt riktigt bra.

Förutom lövräfsning hittade jag en liten ny Colchicum som precis börjat blomma. Sådana upptäkter gör också mig glad. Visserligen lyckades jag inte med en bra bild. Det hade redan börjat mörkna när jag tog fram kameran men kanske det går bättre imorgon.

En annan sak som gör mig riktig glad är när jag ser vissa rosor som fortfarande blommar trots att vi nu är inne i november. Jag vet att många inte sett tjusningen med rosor men när jag har dem blommande från slutet av maj och ända in i november kan jag inte bli annat än lycklig när jag tänker på dem. Det gäller att hitta alla positiva saker nu för personligen är jag inne i en tung period. Det är inte roligt just nu tycker jag men men det är bara att komma igen. Allt är inte roligt jämt.

Här kommer bilder på tre olika rosor som jag fotat nu i november.

'Jaques Cartier'
'Mozart'
'Pink Grootendorst'

2 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Du milde vilken blomprakt:) Kan ju inte vara speciellt vanligt att rosorna blommar så här fint in i november:) Ha det gott/Monne

♥ E L ♥ sa...

Visst är det (lite) underligt att det finns så mycket kvar i trädgårdarna när vi faktikst har kommit in i november. Jag går och gluttar på min vallmo och hoppas den hinner slå ut innan frosten/vintern tar den.
Kram från Eva Linnea