fredag 11 november 2011

Blommig fredag - Lika men olika

Då var det fredag igen och till slut lyckades jag bli färdig så jag kan göra ett inlägg på veckans tema "lika men olika". Denna vecka bestämde jag mig ganska fort vad jag skulle göra. Tur att jag för en gång skull slapp fundera alltför mycket för att komma på vad jag kunde göra med temat.

Till att börja med vill jag visa tre bilder som är tagna på ungefär samma motiv men oj så olika de är. Den första bilden är från den 24 juli i år. Åh vad allt var frodigt och grönt då. Den andra bilden är från den 18 maj i år. Då var det också grönt men inte alls lika frodigt. Den sista bilden är från den 6 mars. Då var det fortfarande snö och vitt. Då kändes det inte det minsta grönt och frodigt. Visst kan ni väl hålla med om att dessa tre bilder är ganska lika men samtidigt otroligt olika.


Här kommer en bild på mitt stenparti som jag tog när det var som mest frodigt och härligt nämligen den 23 juni. Den andra bilden visar samma stenparti ett halvår tidigare den 7 januari, då var det helt snötäckt och det är svårt att i januari föreställa sig vad som komma ska. Även dessa båda bilder kan väl sägas vara lika men olika, samma motiv men bilderna är tagna vid helt olika tidpunkter.

Detta var mitt bidrag på veckans tema. Vill ni se fler bidrag på samma tema ska ni gå in på Katarinas blogg Roses and stuff. Nästa veckas tema är "på min önskelista". Då ska ni få se vad som finns på den.

10 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Tycker att det är så kul att se trädgårdsbilder månad för månad, det är helt otroligt att det kan förändras så:) Ha det gott/Monne

Helens trädgård sa...

Det är kul att se bilder från samma plats i trädgården men vid olika årstider.
Giller de bilder som består av mera gröna färger :=)

Trevlig helg!

Lisa sa...

Det var en fin tolkning. Det är alltid roligt att jämföra samma plats på olika tider på året. Man borde kanske ta en månadsbild från en särskild plats, har sett att en del gör det.
Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård

Laila sa...

Fiffig tolkning! Jag riktig ryser när jag ser vinterbilderna! Och snart är vi där igen - hua!
Tills dess, ha en skön helg!/Laila

Mia sa...

Oansett om jag vill ha en vit jul så tycker jag bäst om dina frodiga bilder. Snön kommer alltid i så stora mängder här och ligger helt till maj.. Men kul är det när du visar bilder från olika årstider.

Gunilla sa...

Så läckert tolkat.

Det är så fint att kunna se olika årstider i en trädgård och då ser man hur allt växer och gror.

Ha det gott
Gunilla

Tant Otteskrufv sa...

Alltid roligt med bilder som går att jämföra! Vilken skillnad!Vintern ger verkligen trädgården ett helt annat uttryck.

♥ E L ♥ sa...

Det kan man verkligen säga att de är olika dina bilder, men samma motiv. Det är kul att fota från samma punkt och jämföra månad för månad eller mellan årstiderna.
Kram från Eva Linnea

Katarina sa...

Att några månader kan göra så stor skillnad!

Blomkärringen sa...

visst stämmer det! tänk så olika men ändå lika!
Ha det gott!