måndag 7 november 2011

Colchicum

Nu har det gått en vecka in i november och ute är det fortfarande inte så kallt så det går fortfarande att fixa i trädgården. Det är bra för ännu så länge så finns det att göra. De sista dagarna har det dock inte blivit så mycket. Jag har mest försökt att kurera en jobbig förkylning som gått ner i halsen. Jag antar att det är en present som jag fått från dottern eftersom hon var dålig förra veckan.

För någon dag sedan var jag ute en runda i trädgården med min kamera och då fick jag till min glädje se två Colchicum (tidlösa) som precis börjat blomma. Anledningen till att jag blev lite extra glad var att jag inte fått se dem blomma tidigare år. Detta trots att jag haft dem i några år. Jag hade liksom gett upp och trodde att de dött men inte. Det behövdes bara en mild senhöst som denna. Här kommer bilder på mina sötnosar. Visst förstår ni att jag blev glad.

Colchicum 'Purpureum'
 Colchicum 'Pleniflorum'

4 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Det förstår jag verkligen Kerstin:) Verkligen söta:) Vi har också åkt på en jobbig förkylning men nu börjar vi att bättra oss som tur är:) Hoppas att du snart är bra du med. Ha det gott/Monne

gunsan sa...

När jag såg den bilden kom jag på att dom tidlösa som kom upp och blommade i en rabatt förra hösten inte setts till i år.Måste gå ut och kolla i morgon.Ha det gott.

♥ E L ♥ sa...

Tidlösa är en av de blommor som jag "lärt känna" i år. Man får ta ett steg i taget! De är så skira och fina men ändå robusta eftersom de kommer så sent på hösten. Ända in i november ... ja, jag tackar!
Vi hörs.
Kram från Eva Linnea

Blomkärringen sa...

Trist med förkylning, samma sak här men nu efter två veckor verkar det vara på bättringsvägen. Har dock klarat mej från att vara hemma från jobbet. Men man blir ju så trött!
Tidlösa är ju för fin, har ingen, måste skaffa både tidlösa och krokus till nästa år.
Krya på dej och ha det gott!