söndag 31 juli 2011

Besök hos Anette Nilsson på Boäng

Nu har vi varit nere och besökt Anette på Boäng, Daylily-potager. Vilket underbart ställe hon har, ett riktigt paradis. Vi kom dit igår för då hade Anette bjudit in oss till grill och gräv hos henne. Eftermiddagen tillbringades till största delen vid hennes dagliljebädd med frösådder som hon glatt grävde upp plantor från. Anette fick verkligen ett rejält träningspass igåreftermiddag då hon grävde upp mer än 100 dagliljeplantor. Varje planta var en rejäl rugge så hon fick kämpa så svetten rann.

Anette hade också en ännu större dagliljeplantering men denna grävde hon inte upp några plantor ifrån utan från denna kommer nog några av framtidens dagliljor att finnas. Anette hoppas att inom något eller några år kunna registrera sina första egna framtagna dagliljor. Anette har dock verkligen stora krav på varje planta så de hon väl kommer att registrera kommer verkligen att vara speciella. På nästa bild ser ni Charlotta och Arne Cesar som står och tittar över prakten.
Anette har inte bara dagliljor utan hon har också en stort område med grönsaker. Det är så välordnat och fint att man inte kan låta bli att fascineras.


Sedan har vi resten av trädgården med framförallt fina buskar och träd. Men även i denna delen av trädgården finner man dagliljor. :)Vid huset har hon en vinterträdgård och utanför denna en uteplats med en pool. Det är en verklig idyll.
 
När väl Anette var klar med grävningen blev det dags för grillning. Detta gjordes vid teplatsen och då hade vi verkligen tur med vädret. De svarta molen gick runt oss och inte över oss. Det var så härligt att bara sitta och njuta medans vi väntade på maten. Maten däremot fick vi sedan inta i vinterträdgården.


Eftersom jag och Ellen stannade hos Anette till idag kunde vi lugnt sitta kvar och njuta av kvällen med lite vin även efter de andra åkt hem. Det var verkligen en underbar kväll igår och vi kunde sitta ute och njuta till efter elva, härligt. Idag innan vi åkte hem fick vi sätta fart på Anette igen för då hade några nya dagliljor slagit ut som var så vackra, bland annat en daglilja som var nästan vit med grönt svalg, tala om underbar, suck.

5 kommentarer:

Renate sa...

Trevligt att besöker trädgårdara.Jättefina bilder från er besök hos Anette.Det måste jag göra nästa gång jag är i Skåne.
Hälsningar från Renate

NinaH sa...

Det blev verkligen en underbart lyckad dag! Tack för trevligt sällskap!;-)

Hjärtat Mitt sa...

Alltid kul att träffas.
Misstänkte nog att det skulle bli några till dagliljor med hem, hihi :)

Camilla sa...

Låter som om ni har haft det roligt! Synd att jag inte åkte men man kan inte vara överallt heller :)

Inga dåliga planteringar Anette har!

Dagliljan sa...

Och titta, det här har jag missat. Tack själv för en jättetrevlig dag/kväll. Fina bilder du tog :)