fredag 27 augusti 2010

Hösten har kommit

Nu i veckan kom hösten till Växjö. Med tanke på hur grått, blåsigt och regnigt som det varit denna vecka så känns det verkligen som höst. Det hjälper inte att det fortfarande är en sommarmånad eller att metereologerna säger att det fortfarande är sommar. Det är ruggigt ute nu. Det känns som om det är tid för att börja ladda ljusförrådet i stället för att vara ute och fixa.

Idag skulle dottern på kalas hos en kompis på kvällen och jag hade planerat att sätta några lökar och fixa lite ute, framförallt vilka växter som ska med på trädgårdsträff imorgon, men det blev inget med det. Regnet kom och det blev så där ruggigt ute och då känns det skönare att vara inne och bara ta det lugnt. Jag lär få gå upp tidigt imorgon och se om jag kan hitta några växter och ta med mig imorgon för då ska vi på bloggträff hos Helen i Örkelljunga. Det ska bli hur kul som helst. Det ska bli skoj att få se hennes trädgård. Kanske kommer det lite bilder i ett framtida inlägg här på min lilla blogg.

Nedan har jag lagt in några bilder på olika klematisar som blommar nu.
Bild 1 - 'Viola'
Bild 2 - 'Avant Garde' och 'Margaret Hunt'
Bild 3 - 'Rouguchi'
Bild 4 - 'Huldine'
Bild 5 - 'Negritjanka'
Bild 6 - 'Alba Luxurians'


5 kommentarer:

Madame C sa...

Göta Petter! Vilken klematisprakt!!! Wow, säger jag bara!
Trevlig helg,
Charlotta

Elinore sa...

Härliga clematisbilder! Jag är speciellt svag för "urnblommande" clematis, alltså helt såld på 'Rouguchi' som jag bara måste skaffa nån gång.
Ha det så roligt i skåne i helgen. Om det blir skapligt väder ska jag ägna hela helgen åt min trädgård, något jag inte hunnit de senaste tre veckorna.
Kram

Alen Trädgård sa...

Vissa dagar här har varit riktigt höstruggiga medan en del är helt underbara. Fantastiska klematis! Vi syns hos Helen Kram/Monne

NinaVästerplana sa...

Vilka fina klematis.... synd de inte frösår sig lika villigt som vallmo o akleja ;-)
Tack för trevligt sällskap i helgen,
ha´t himla gôrgôtt
Nina

Kerstin Alvesson sa...

Tack själv Nina, det var roligt att träffa dig.