söndag 29 augusti 2010

Besök hos Helen Johansson i Örkelljunga

Lördagen den 28 augusti var det dags att åka hem till Helen i Örkelljunga. Hon hade bjudit in till bloggträff på lördagen och på söndagen åkte vi tillsammans till Sofiero då den stora trädgårdsfesten pågick. Det var alltså fråga om en helhelg i trädgårdens tecken. Det var inte bara Helens trädgård som vi fick se utan vi åkte till ytterligare två och två plantskolor men om dessa och Sofiero kommer separata blogginlägg.

Helen har en fin trädgård. Där finns mycket växter som är spännande och jag kom till insikt om att jag tycker om olika rudbeckia (Echinacea). Vilka ståtliga blommor detta är, verklig färgprakt. Bredvid Helen bor hennes far Rune och även hans trädgård fick vi se, tack Rune. Nedan bilder är från Helens trädgård utom den sista som kommer från pappa Runes trädgård. Hunden på ena bilden är Helens labrador Saga. En snäll hund som gärna ville bli klappad, kelsjuk.

Efter rundvandring hos Helen var det dags för växtbyte och sådant är alltid roligt. Jag har fått med mig hem flera roliga växter så nu har jag ett sådant där angenämt problem att fixa nämligen var ska de placeras.


5 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

En härlig träff var det;) och hos en go tjej i fin trädgård dessutom. Det är så jätteroligt att träffa både nya och "gamla" bloggare det känns som en enda stor familj.Ha det gott/Monne

HelenJ sa...

Visst hade vi roligt - det var verkligen värt allt besvär!
Får jag låna några av dina bilder till ett inlägg som handlar om hur andra ser på min trdgård? Roligt att se på den med andras ögon! =)
Tack för att du kom - hoppas vi ses snart igen!
Kram Helen

Kerstin Alvesson sa...

Självklart får du låna bilder Helen, inga problem. Vill du att jag mailar över är det bara att säga till. Ha det bra. /Kerstin

Maria Berg sa...

Underbart var det att se hennes trädgård igen men fantastiskt att träffa er alla! MB

Glädjekällan sa...

Vilken rolig träff vi hade. Många glada skratt.
Bra ordnat av Helen - denna härliga tjej.
Ha det gott
Birgitta