onsdag 11 augusti 2010

Hemma igen....

Hemma igen efter vår lilla resa i västra delen av södra Sverige. Så många trevliga trädgårdar jag har fått se. Väl hemma igen insåg jag vad mycket det är att göra. Ogräset har på flera håll blivit metern högt, gräset var över decimetern och det står växter i krukor som behöver planteras. Det är svårt att veta var man ska börja men för mig blev det gräset. Det var jobbigt att gå omkring ute eftersom det småregnat och med så högt gräs blir man hela tiden blöt runt byxbenen, irriterande. När väl gräset blev klippt såg det genast enklare ut.

Jag har kommit igång med ett av mina projekt som jag måste fixa. Jag har några kallbänkar stående i ett hörn med täckbark runt och på ena sidan en rad med jordgubbar. I två av kallbänkarna är det småkrukor och i de andra två dahlior. De två kallbänkarna med dahlior ser helt okej ut men resten var igår en ren misär. I täckbarken runt växte det otroligt mycket med ogräs och samma sak i småkrukorna. Jordgubbsplantorna kan man inte se för allt ogräs och vi talar om bland annat kirskål och vildhallon, suck. Igår satte jag fart och rensade bort allt ogräs som fanns i täckbarken runt kallbänkarna. Kvar är jordgubbsplatorna som måste grävas upp och planteras om när jag fått bort ogräset och så måste jag gå igenom alla småkrukor. Detta är veckans projekt. Jag hoppas att jag klarar det.

Det är en hel del som blommar ute bland annat mycket dagliljor men jag måste sortera lite bland bilderna innan jag kan presentera ett dagliljeblogginlägg. Idag får det i stället bli lite blandade bilder.

Bild 1 - Fuchsia (en av de som var nergrävda hos min far i vintras, visst har den blivit fin)
Bild 2 - Gentiana septemfida
Bild 3 - Lilium 'Happy Birthday'
Bild 4 - Lilium 'Kentucky'
Bild 5 - Zigadenus elegans
Bild 6 - Kniphofia uvaria
Bild 7 - Eleutherococcus sieb. 'Variegatus'
Bild 8 - Lilium 'Cilema' (en sort framtagen av Aldo Olofsson i Blekinge)3 kommentarer:

Christina sa...

Det blir säkert jättefint och du blir nöjd, när du rensat färdigt! Fina bilder på vackra växter!
Ha en fortsatt bra vecka!
Christina

Alen Trädgård sa...

Ja det går snabbt när man är ifrån ett tag:) Men det kommer att gå som en dans ska du se, att klippa gräset är ju en förträfflig början:) Läckra bilder. Ha det gott/Monne

Glädjekällan sa...

Zigadenus elegans hör till mina favoriter men den vill sig inte här hos oss. Har nyss flyttat plantorna för 4-5 gången. Hoppas de gillar sin nya plats.
Att rensa ogräs kan nästan vara lite meditativt, i alla fall om man inte behöver känna stress.
Lycka till med rensningen
Birgitta