tisdag 24 augusti 2010

Dahliatid

Så här på sensommaren är det verkligen dahliornas tid. De är helt ljuvliga runtom i olika trädgårdar vid denna tiden. Det finns så många olika sorter och den ene är mer spektakulär än den andre. När det gäller dahlia kan man oftast inte tala om måttlighet tycker jag utan det handlar om blommor som syns och märks. Själv har jag inte så många jättespektakulära utan de är ganska enkla.

Den första dahlian (rosa) nedan är den som jag ärvt från min mormor. Hon dog på nittiotalet men min mor har varit rädd om några knölar i alla år och nu har även jag fått en. Den andra dahlian nedan (vit) har jag köpt men jag vet inte vad den heter.

De resterande bilderna visar (tror jag i alla fall) olika blommor som jag frösått för ett par år sedan. Det är roligt med de frösådda eftersom alla är överraskningar. Alltid spännande och få se vad det blir.

Enkla eller fyllda blommor så tycker jag att dahlior är vackra. De förtjänar verkligen en plats i trädgården.3 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Håller med om att de är underbara;) Lite mek med att övervintra men det är det värt när man ser dem blomma:) Ha det gott/Monne

Madame C sa...

Vad vacker din mormors var! Ljuvlig färg. Och härliga frösådda också. Jag ska verkligen ta fröer jag med, i år. Har inte gjort det förut.
Ha det gott,
Charlotta

Kerstin Alvesson sa...

Gör det Charlotta, det är verkligen enkelt och ta fröer och när de såtts så växer de fort, roligt. Ha det gott. // Kerstin