onsdag 14 september 2011

Höstrusk

Nu har jag inte hunnit med allt som jag vill göra. Tyvärr har bloggen fått bli lidande så därför har jag inte gjort något inlägg på en dryg vecka. Så blir det ibland när det är mycket som ska göras både hemma och på jobbet. Nu hoppas jag dock att jag ska hinna med och ägna mig mer tid åt min blogg. :)

Trädgården har också blivit eftersatt på sista tiden. Visst hann jag med att klippa gräset igår men i övrigt har det inte hänt så mycket därute under den senaste veckan. Trädgården känns liksom inte lika rolig just nu. Det beror väl på hösten och det ruskväder vi har haft på den sista tiden. Fortfarande är det dock mycket i blom ute, framförallt är det rosorna som blommar på. Men snart så börjar nog även blomningen att falna. Det som närmast ska fixas ute är väl att plantera det sista som ska ner och sedan fixa till alla småkrukor som står ute med växter inför vintern.

Det som jag gjort på sista tiden när jag haft möjlighet är plockat svamp. Det är hur kul som helst att gå ute i skogen och leta svamp men ohhhh vad det är tråkigt att rensa. Fast det där med att rensa glöms snabbt bort när jag är ute och plockar.Och så kommer jag hem med massot som ska tas om hand. Det är ju ett helt otroligt svampår i år så det är liksom svårt att låta bli.

Vad gäller bilder tänkte jag idag visa några bilder på olika buskar och träd som finns, alltså sådana som jag inte visat innan i sommar.

Eleutherococcus sieb. 'Variegatus', japansk stickaralia
 Acer griseum, kopparlönn
 Acer tgementosum, strimlönn
 Cornus alba 'Elegantissima', vitbrokig kornell
 Corylus avellana 'Red Majestic', rödbladig ormhassel
 Metaseqoia glyptostroboides
 Quercus cerris 'Curly Head', turkisk ek
 Rhamnus frangula 'Fine Line', flikbladig brakved
 Sorbus koehneana 'Ås', pärlrönn
 Viburnum burkwoodi, hybridolvon

5 kommentarer:

Madame C sa...

Hej Kerstin,
Så mycket fint du har! Jag är sååå nyfiken på din trädgård. Är du hemma torsdag nästa vecka? Jag har kvällstjänst och är kvar i stan på eftermiddagen. Tänkte gå på stan, men så slog det mig att du kanske är hemma. Måste vara tillbaka på jobbet senast halv sex.
Kram!

Lena/isis sa...

Ja, det är mycket just nu. Trädgården läggs lite på hyllan men måste plantera lite lökar iallafall.

Vad mycker fina buskar och träd du har .

Kram

Alen Trädgård sa...

Håller med dig om att man är inte lika sugen på att dona i trädgården när man får rusa in och ut mellan skurarna;) Svampskogen är underbar i år så här blir också många skogspromenader. Så många fina träd och buskar du har! Ha det gott/Monne

♥ E L ♥ sa...

Var tid har sitt! Ibland kan det vara skönt med en paus. Ruskvädret börjar t.o.m gå mig på nerverna, och jag brukar tåla ganska mycket regn. Nu vill vi ha lite skön & varm & go septembersol, tack! Kram

Laila sa...

Fina växter! Borde nog skaffa lite fler buskar och träd...
Är också ekorre när jag kommer ut i svampskogen! Och visst är det mycket i år!
Ha det gott!/Laila