fredag 23 september 2011

Blommig fredag - Diamanter är inte eviga

Då var det fredag igen och det betyder tema här på bloggen. Veckan tema är "Diamanter är inte eviga".  Självklart kommer mitt inlägg handla om de diamanter som finns i min trädgård. Dessa diamanter finns på olika sätt men de är inte eviga.

Regndroppar kan ju ses som riktiga diamanter i trädgården. Om man går ut direkt efter regn och tittar på olika blommor och bld så finns det fullt med gnistrande diamanter i form av regndroppar. Desssa är inte eviga utan finns bara en kort tid efter regnet men med tanke på hur mycket regn vi haft under den senaste tiden så har vi haft diamanter i våra trädgårdar ofta. Den första bilden visar en gnistrande regndroppe på rosen 'La Belle Sultane' (eller 'Violacea' som den också kallas).
Andra gnistrande diamanter har vi i våra trädgårdar när det är riktigt kallt. Det är alltså rimfrosten som jag tänker på. Visserligen är väl detta diamanter som jag inte tycker så mycket om men det beror på att jag inte tycker att vintern och kylan är särskilt skoj. Jag föredrar den andra tiden på året. :)

Rimfrosten symboliseras idag med två olika bilder, en bild på en Rhododendron ('Mr Wren') och en bild på en alunrot, Heuchera ('Prince').

I min trädgård finns även två Rhododendron som i sitt namn har ordet diamant. Det är en rosa 'Diamant' och en vit 'Diamant', dessa visas på kommande två bilder. De här roddarna köpte jag i Danmark för ett antal år sedan.

Diamanter är ju riktiga juveler och då kom jag också att tänka på min klematis 'Love Jewelry' som kan passa inte på detta tema tycker jag.
Diamanter finns ju ofta i kungliga kronor och då kan väl också denna pion 'Yellow Crown' få vara med detta tema.
Det var alla mina diamanter (som inte är eviga) i min trädgård som jag tänkte visa idag. Vill ni se fler inlägg på samma tema ska ni titta in på Katarinas blogg Roses and stuff. Där kan ni också se vad som blir nästa veckas tema.

14 kommentarer:

gunsan sa...

Oj du är ju förmögen med så många diamanter i din ägo.Får nog kolla min trädgård jag kanske är lika rik.Kram

Anja sa...

Jag får säga som Gunsan: Tänk så rika vi trädgårdsmänniskor är! Idel diamanter i rabatterna!Din samling ser riktigt läcker ut!/Anja

Berit sa...

du är en rik människa som har såå många diamanter i dinträdgård.Fast de där rimbetonade diamanterna hoppas jag vi inte får se på ett tag.
Ha det gott!!

AnnA sa...

Härligt inlägg!
Kramen!
AnnA

Anonym sa...

Vackra diamanter.

AnnCharlotte sa...

Vilket juvelskrin du har att ösa ur...
Ha det bra :)

Anna Vattenkanna sa...

Fin tolkning av temat!

Kram Anna Vattenkanna

Mias Trädgård sa...

Vilken fin tolkning, Kerstin! Romfrostbilder ÄR verkligen fina, även om jag vill vara utan frost någon vecka till, helst! Yellow Crown var verkligen en kungakrona! Snygg! Kram och trevlig helg! :) Mia

Glädjekällan sa...

Vilka skatter du har i din trädård.
Vackra rimfrostbilder - men jag hoppas det dröjer länge än innan herr frost dyker upp.

Fortsatt trevlig helg
Birgitta

Trädgården på Waldemars sa...

Härliga diamanter du visar!
Rimfrost är ju vackert!(även om man inte vill ha det riktigt än...)
Trevlig helg/Mia

Gumman sa...

Härliga bilder.
Snart är rimfrosten här.
Ann.

Katarina sa...

Vilken fin tolkning av temat!
Violacea är så fantastiskt vacker!

Blomkärringen sa...

Så många fina diamanter! Roddarna är ju underbara och frost bilderna är vackra. Rosen är ju jättefin fast jag gissar att den kanske inte har så hög zon som hos mej. Tack för fina bilder!
Ha det gott!

Gunilla sa...

Vilka fina bilder du har många diamanter i din trädgård.
Men jag hoppas rimfrosten väntar ett tag till.

Ha det gott
Gunilla