måndag 17 januari 2011

Trädgårdsfest mitt i vintern

I helgen har jag varit i Varberg på trädgårdsfest. Det var STA Halland som arrangerade denna tillställning som började på lördagen efter lunch. På lördageftermiddagen fick vi lyssna på tre olika föredrag. Det var Inger Frändås som började och pratade om härdighet. Det var mycket givande och en sak stod klart för mig efter hon pratat och det är att jag inte ska ge upp vissa sorter bara för att någon växt inte klarat sig. Det kan mycket väl vara så att nästa växtexemplar kommer att kunna klara sig. Det känns mycket bra. :)

Exotodling var ett ämne som Ludvig Johansson pratade om och jag ska helt klart våga ge mig på flera växter som jag varit tveksam till innan. Kan Ludvig så ska jag åtminstone våga prova. Det sista föredraget på lördagen höll Henrik Zetterlund. Det handlade om en resa som han gjort i Georgien och de växter som han sett där. På kvällen var det sedan dags för middag. Det var en mycket trevlig tillställning.

Övernattningen skedde på Varbergs fästnings vandrarhem. Dottern var glad att hon slapp sova i en cell i det gamla häktet. Det hade hon inte vågat för där hade det ju bott tjuvar....:::)))) Som tur och väl var funkade det bra för vi bodde i ett hus intill gamla häktet. Jag har inte varit vid Varbergs fästning innan ( i alla fall inte som vuxen). Tala om mysig gammaldags miljö, sådan tycker jag om.

På söndagen var det dags för två föredrag till. Det började med att Leif och Christina Fryle pratade om växtcharterturism. Det var mycket inspirerande och det är helt klart så att alla kan ge sig iväg på en växtresa. Det är helt klart något som jag ska göra i framitden någon gång. Det verkade så mysigt. Det sista förerdaget stod Erik Wahlsteen för. Han pratade om olika växter som han sett på sina resor i Kina och USA. Det var ett mycket lättsamt och bra föredrag att lyssna på.

Sammantaget kan jag bara säga tack STA Halland för att ni fixade detta. Det har varit en kanonhelg som helt klart gett massor med energi och längtan efter att få sätta igång med trädgårdsåret 2011.

Efter dessa dagar med nöje för framförallt mig så var det dotterns tur. Jag hade lovat henne en speciell sak på söndageftermiddagen och det var ett besök på GeKås i Ullared. Ullared ligger ju trots allt på vägen hem till Småland från Varberg och Ellen var så duktig denna helgen tyckte jag själv i alla fall. Hon klarade alla dessa fem förerdagen utan att klaga. Ni kan förstå att jag var en stolt mamma så självklart skulle hon få komma till Ullared. Fast det inte var något vi behövde så hittade vi lite att handla, konstigt eller hur....:::))))

9 kommentarer:

HelenJ sa...

Ja, att åka till Ullared utan att handla något är nog omöjligt. =)
Det var en himla trevlig helg (även om somliga av oss hamnade i finkan), och förutom föredragen var det kul att träffa kända och okända trädgårdsnördar. Hoppas vi ses snart igen!
Kram Helen

LindaLunda sa...

Duktig tös!!!!

Alen Trädgård sa...

Visst hade vi det trevligt!!! Ellen skötte sig utomordentligt det tyckte jag också:) så ett besök på Ullared var hon värd:)) Hoppas vi ses snart igen/Monne

Christina sa...

Förstår att ni hade trevligt! Är bara lite avis!! Det kanske blir någon mer gång!?
Ha det riktigt gott!
Christina

Luzula sa...

Sitter på bottenvåningen hemma och läser detta. Visst hade vi trevligt!! Från sorlet på övervåningen (där STA Halland har styrelsemöte) hör jag lösryckta ord som "trädgårdsfest" och "nästa år" - så jag tror att det finns gott hopp om en repris!
Ja, nog gjorde sig Ellen förtjänt av en tur till Ullared. Hoppas hon fick något riktigt fin!!
Christina

Laila sa...

Växtcharterturism låter intressant.Det vill jag gärna veta mera om! Kan du tipsa om någon länk?
Ha det gott!/Laila

♥ E L ♥ sa...

Vilken mysig helg ni hade! Och vilken avslutning! Förstår att dottern trivdes. Tänk att de hade grejor som ni inte visste att ni behövde. Intressant va?! Vi hörs och ses.
STOR kram från Eva Linnea

Glädjekällan sa...

Ja du har verkligen en fin dotter.
Har förstått att ni hade väldigt trevligt. Får nog en rapport när jag träffar Sophie.
Ha det gott
Birgitta

Kerstin Alvesson sa...

Laila, här under denna tråd på STA:s forum finns det flera olika länkar som har med detta att göra.

http://www.tradgardsamatorerna.nu/forum2/viewtopic.php?f=9&t=1824

Hälsningar Kerstin