fredag 21 januari 2011

Blommig fredag - Övergiven

Nu känns det verkligen att vi går mot varmare och ljusare tider. Dagarna blir så sakteliga längre och det är sådana positiva saker som gör mig lite extra varm inombords. Dagens blommig fredagstema är övergiven och med ett sådant tema kunde jag inte låta bli att gå ut med kameran och se vad jag kunde hitta som var övergivet.

Jag börjar med mitt lilla fågelbord som var helt övergivet idag när jag kom ut. Inte  en enda fågel så långt ögat kunde se men det som gjorde mig glad var att jag kunde höra deras kvitter. Eftersom jag kombinerande min kamerarunda med att fylla på fågelmat så är det bara att hoppas att fågelbordet inte ska vara övergivet så länge.

Vid sidan av fågelbordet stod en kruka kvar sedan sommaren. Den känns övergiven och bortglömd, kanske borde jag ha tagit in den innan snön tog över i trädgården. Hur som helst blev det inte så utan den får stå där ensam och övegiven tills det är dags att plantera något i den.

En annan sak som är övergiven därute är denna växtställning. Egentligen ska det vara en ros i den men den var inte glad efter förra vinterns kyla utan den frös ner rejält och blev inte så stor. Nu med all snö så syns den inte alls utan ställningen står där mitt i snön och ser alldeles övergiven ut.
Mitt växthus använder jag inte nu på vintern utan det är helt övergivet. Det dröjer till mars innan jag kommer att börja fundera på att sätta fart på värmefläkten och få igång verksamheten i växthuset. Jag får vänta och se, vädret får avgöra om det blir mars eller senare för start i växthuset.

Ute har det nu börjat smälta en hel del snö. Mitt tak är nästan rent från snö, allt har fallit ner. Garageinfarten, trappen och gångaer är nästan helt bara och torra. Det känns verkligen som om våren är på väg (även om jag vet att det är stor risk för bakslag).

Nu när snön smälter fort kan man hitta både det ena och det andra som kommer fram i snömassorna. Nästa bild visar en pappkasse som jag tydligen glömt ute i höstas för den kommer så sakteliga fram i snön. Jag tror knappast att den kan användas igen utan den får hamna i soptunnan. Hur som helst övergiven är den helt klart.
Det var dagens bilder på temat övergiven. Sedan kan jag inte låta bli och visa en bild på min dotter som jag tog för några veckor sedan. Jag är helt säker på att hon känner sig helt övergiven där hon ligger i snön. Tänk er själva, en mamma som i stället för att hjälpa henne upp tar fram en kamera och börjar fota.:) I det ögonblicket var jag inte så populär.

Detta var mitt lilla bidrag på veckans tema 'övergiven'. Vill ni ser mer inlägg på temat så gå in på Katarinas blogg Roses and Stuff.  Nästa veckas tema blir 'dofter'. På det temat ska jag säkert kunna visa några bilder som man blir glad av.

12 kommentarer:

Gunilla sa...

Härligt med alla övergivna motiv då får man föreställa sig hur det ser ut när sommaren är här.
Jag tror inte att du var värd så mycket i hennes ögon:o))

Ha det gott
Gunilla

AnnCharlotte sa...

Antar att du reagerat annorlunda om det hade varit någon större fara.....hihi...men förstår att det inte var populärt ;)) att ligga där alldeles övergiven....
Ha en bra helg ;)

Christina sa...

Det var många fina bilder på temat 'övergiven'. Skönt att det går mot ljusare tider, det gör att livet känns så mycket lättare och vi vet ju vad som väntar... längtar!!!!
Ha det gott!
Christina

Linda Lunda sa...

Undrar ... har du något i kassen!?

Anette sa...

"Åh, stackars lilla barn som ligger där helt övergiven", var första tanken, "fotografera, istället för att hjälpa henne upp".
Det är verkligen mycket som är övergivet i trädgårdn just nu. Ljusare tider stundar!
/Anette

Madame C sa...

Härliga (och roliga) bilder och tolkning av temat!
Ha det gott,
Charlotta

Lisa sa...

Många övergivna saker hittade du. Hi hi, känner igen det där att kameran åker upp för att plåta snabbt, inte alltid populärt ! Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Många fina bilder på temat! Bra tolkat! :)
Ha en skön helg!
//Anna-Karin

IreneL sa...

Många fina "övergivna" bilder!
Ha en fin helg! / Irene

Katarina sa...

Tack för den lilla trädgårdsrundan! Härlig tolkning av temat - sista bilden blev pricken över i! Även om jag kan ana dotterns frustration...
Trevlig söndag!

Berit sa...

underbara fina bilder, men den på dottern liggande i snön kändes:)
Berit

TYRA sa...

Trevligt inlägg Kerstin, jag kan riktigt känna den sköna känslan att få slänga sig själv ner i snön...av ren trötthet. Ditt växthus ser lika övergivet ut som mitt, men snart så är det full fart igen.

Ha det gott/ Tyra