fredag 16 juli 2010

Pioner

Nu har mina pioner i stort sett blommat över. Jag tror inte det är någon mer som kommer att sätta fart. Jag kan helt klart konstatera att det är många som jag inte vet vad heter. Jag tycker inte att de stämmer med någon av de som jag köpt och ska vara i den rabatten. Planen är väl att avvakta till nästa år och se om jag inte kan komma under fund med vilken det är då. Nu sitter jag med bilderna ett tag efter de tagits och då kan det vara hopplöst att försöka para ihop bild och namn. I år har jag varit ovanligt slö med detta (alltså sätta namn på bilderna) och ju längre jag väntar desto svårare blir det.... jag vet av erfarenhet. Jag tycker det är svårt att sitta på vintern och försöka para ihop namn och bild men i år lär jag vara tvungen för det är massor kvar att göra. Nu på sommaren blir det ju hela tiden bara mer och mer bilder så det blir inte lättare.

Här kommer några bilder på olika pioner som blommat i min trädgård.

Bild 1 - 'Sea Shell'
Bild 2 - 'Karl Lagerfield'
Bild 3 - 'Bowl of Beauty'
Bild 4 - 'Inspecteur Lavergne'
Bild 5 - Paeonia wittmania
Bild 6 - vet ej namn
Bild 7 - 'Yellow Crown'
Bild 8 - Paeonia suffriticoa
Bild 9 - 'Shirley Temple'
Bild 10 - vet ej namn3 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Underbart vackra!
Ja, det är som med min ordning i bl.a sovrummet: skall strax fixa bort det och det och ... dagar, veckor, månader går och det ser .. inte klokt ut bredvid min säng! *ler*

Madame C sa...

Namn eller inte, rätt eller fel namn, vad spelar det för roll egentligen, när alla är så vackra som dina (fast jag är likadan jag;))
Ha det gott,
Charlotta

Maleviks Rosenträdgård sa...

JÄTTEFINA :)
Håkan