fredag 23 juli 2010

Besök hos Elinore Eriksson utanför Häradsbäck

Idag har vi varit på utflykt. Dottern och jag åkte ner till Elinore Eriksson på Lindön utanför Häradsbäck (södra Kronobergs län). Elinore har en fin trädgård med massor av olika växter. Det finns så mycket fint att titta på. Själv blev jag alldeles betagen i hennes otroligt stora och maffiga hostor. Den ena sorten 'Striptease' åkte rakt in på min inköpslista. Den bara måste jag ha (var den ska få plats är ett framtida bekymmer). Även dottern uppskattade detta trädgårdsbesöket eftersom hon har en kompis i Elinores dotter. De kommer mycket bra överens, vilket bara gör det ännu trevligare för oss mammor. Det fanns flera djur att titta på och så kan man ju alltid hänga och lyssna på musik en stund när man är åtta (min dotter) eller tio år (Elinors dotter). Förutom att se en fin trädgård fick vi också fika, hembakad kladdkaka, gott.

Efter detta besök hann vi också med en sväng till Ikea, alltid finns det en del som man behöver. Dessutom hade jag födelsedagspresent att köpa till systerdottern.

Nedan är några bilder från Elinores trädgård.

Bild 1 - Elinores trädgård och hus
Bild 2 - Underbar salladsodling m.m.
Bild 3 - Hostor
Bild 4 - Hosta 'Striptease'
Bild 5 - Hostor m.m.
Bild 6 - Lilja, namn vet jag inte
Bild 7 - Ellen och Elin i trädgården
Bild 8 - Utsikten från huset4 kommentarer:

Elinore sa...

Tack för besöket! Det var kul att det äntligen blev av:)
Roligt att tjejerna har funnit varann, och det kan ju underlätta på "tråkiga" trädgårdsmöten om där finns en kompis.

Det blev alltså lite fynd (?) på IKEA. Vi hittade också lite saker som jag hoppas blir uppskattade i morrn bitti, dock inga foppa för dom var för små.

Ha det så bra.
// Elinore

Alen Trädgård sa...

Så kul det låter;) Hostor är ett mycket trevligt släkte, fastnar du i det "träsket" Kerstin så vill jag bara säga att det är bottenlöst:)) Hosta 'Striptease' är läcker det håller jag med dig om. Ha det gott/Monne

Dagliljan sa...

Tack för bilderna, härligt frodigt och grönt! Avundsjuk på sjöläget ;)

Madame C sa...

Åh så härligt ni haft det! En av de största tillgångarna med bloggandet är alla nya trevliga bekantskaper i trädgårdsvärlden:)
Ha det gott,
Charlotta