fredag 30 juli 2010

Besök hos Martha Ristorp i Ljungskile

Nu har jag varit i min andra trädgård på dennna resan. Igår fick vi nämligen besöka Martha Ristorps trädgård i Ljungskile. Att det regnade gjorde inget för trädgården gjorde så jag helt glömde bort att det kom vatten från himlen.


Självklart är det inte bara Marthas trädgård utan Karsten har ett stort finger med i spelet när det gäller utformningen av trädgården. Tänk om man hade en sådan man som byggde sådana trädgårdsanläggningar, det hade varit bra. Det fanns så många fina anlagda rabatter och allt skapade en fantastisk helhet. Martha och Karstens trädård är verkligen helt fantastisk. Jag förstår verkligen vilket jobb de lagt ned på trädgården. Det var bara en gräsmatta och en stenklippa när de började och nu finns alla dessa upphöjda anläggningar och stora stenar i trädgården.


Till och med dottern var kanonnöjd med att vara hos Martha men det berodde inte på trädgården utan på att det fanns kaniner men framförallt var det Marthas höns, Antwerpen skägg m.m., som lockade. Det var inte de stora hönorna eller tuppen som var nummer ett utan de små kycklingarna, framförallt de fyra som bara var en och en halv dag gamla. De fick hon hålla. Ellen stod väl inne hos hönsen under nästan hela vårt besök. Tyvärr lyckades jag inte fånga någon bra bild på kycklingarna men hönsen ser ni på bild nedan.


Nedan har ni bilder från Martha och Karstens underbara trädgård.
2 kommentarer:

Luzula sa...

Ja, visst har de en helt underbar trädgård!! Passar fint eftersom de är underbara människor ;-)

Alen Trädgård sa...

Deras trädgård är underbart vacker:) Förstår om du är hänförd. Kul för Ellen att få hålla i små kycklingar. Vi ses senare:) Ha det gott/Monne