måndag 7 juni 2010

Stenpartiblommor och fuchsiaplantering

Idag har vi regn så jag passar på och sitter en stund vid datorn. Jag är rätt blöt och kan behöva värma mig lite efter att ha varit ute i regnet en timme och planterat mina fuchsior i krukor på framsidan. Jag tänkte det kunde vara bra och få detta gjort nu när det inte skaq vara sol i några dagar. Förhoppningsvis hinner de vänja sig vid utelivet på ett bra sätt innan värmen kommer tillbaka. Visst har de stått ute ett par dagar innan i skuggan men nu har de fått komma till sin slutliga plats i sommar.

Alla fuchsiorna är sticklingar från i år som jag köpt från Rockdala. Jag lyckas inte med övervintring men jag har en liten uppstammad som min far övervintrat åt mig (han har dem nergrävda över vintern). Den har nu satt fart och när jag bara kommer till Blekingen nästa gång så ska jag förhoppningsvis ta med den hem så också den kan få sin plats för i år.

Vad härligt det är med alla blommor i stenpartiet så här års. Det är verkligen en färgklick i trädgården. Så många ljuvliga blommor visar upp sin prakt för tillfället. Igår visade jag bilder på några blommor och jag tänkte idag visa några andra sötnosar som jag har.

Bild 1 - Lychnis alpina 'Snow Flurry'
Bild 2 - Campanula pilosa
Bild 3 - Lewisia sp.
Bild 4 - Delosperma affr. congestum
Bild 5 - Lewisia sierrae
Bild 6 - Malus 'Hexe', en liten dvärgapel2 kommentarer:

Anette sa...

Fina plantor allihop, nog har den klockan det där lilla extra!
/Anette

•lotta på solrum• sa...

vad bra! massa inspiration för min stenpartiplantering!
tackar!