söndag 20 juni 2010

STA riksmöte 2010

Visserligen har det gått en vecka sedan riksmötet men jag kan inte låta bli att skriva några rader om denna underbara helg.

Årets riksmöte var i Blekinge, Sveriges trädgård. Eftersom jag själv är uppvuxen i detta landskap kände jag mig hemma i miljön. Riksmötet startade på fredagskvällen med en grillfest. Trots att det var mycket folk och långa köer till maten så räckte det gott och väl till alla. Det var riktigt god mat och eftersom jag kom ganska tidigt i kön kunde jag sitta och dricka ett glas vin och titta på de andra som fick köa för att få mat.

På lördagen var det sedan dags att besöka sex olika trädgårdar och ett kärr. Det var mycket varierande trädgårdar i mittendelen av Blekinge. Alla var fina på sitt sätt och hade charm. Kärret som vi besökte lyckades jag inte ta mig fram till. Jag hade inte med mig stövlar (de stod torrt och fint kvar i kofferten i bilen, man kan ju inte tänka på allt). Däremot var det flera andra i bussen som i stövlar, barfota eller bara skor begav sig njära så de fick bild på Sarracenia purpurea som växte fritt i detta kärr. En av deltagarna plockade dessutom en blomma så vi som inte lyckades ta oss fram också fick se denna på bussen.

Efter trädgårdarna var det dags för kvällens middag, tre rätter och lite vin så kunde man ju inte annat änm må bra. Att jag dessutom hade mycket trevlkigt sällskap på middagen gjorde ju inte saken sämre, tack till framförallt Leif, Christina, Anette, Karsten och Martha för att ni gjorde min kväll så trevlig.

På söndagen var det sedan dags för att besöka ytterligare tre trädgårdar. Denna gång var de belägna i östra Blekinge. Även dessa tre var mycket fina.

Riksmötet avslutades med växtmarknad och där hade jag inte ens tid att ta fram kameran, alldeles för mycket att titta på. Visst hittade jag några nya fynd som jag absolut var tvungen att få med mig hem.....

Här kommer bilder från några av trädgårdarna jag fick besöka (de trädgårdar där bilderna blev något så när hyfsade vilket helt är beroende på antingen väder eller fotografen).

Bild 1-3: Britt-Marie och Rolf Svenssons trädgård i Karlshamn
Bild 4-6: Lilly och Leif Perssons trädgård i Mörrum
Bild 7-9: Göran Fries trädgård i Hällaryd
Bild 10-11: Maggie och Bosse Nordéns trädgård i Torhamn
Bild 12-13: Henry Karlssons trädgård i Jämjö

3 kommentarer:

Christina sa...

Vilken trevlig helg du måste haft! Vilka vackra trädgårdar! Undrar om min någonsin kan bli så prydlig?
Ha det gott!
Christina

Alen Trädgård sa...

Tycker också att det var en mycket trevlig helg:) De trädgårdar vi besökte var alla jättefina och jätteolika. Kul att få se bilder från andra trädgårdar:) Ha det gott/Monne

Madame C sa...

Vilken härlig helgt det måste ha varit! Kul att få se alla bilderna. Tack för det!
Ha det gott,
Charlotta