fredag 11 juni 2010

Första rosorna i år

Nu har de två första rosorna för i år slagit ut hos mig. Jag har under den senaste veckan trott att det skulle bli 'Louise Bugnet' men 'Agnes' och 'Nils' bestämde sig för att göra gemensam sak och slå 'Louise Bugnet'. Igår blommade de båda två, härligt, nu är rossäsongen igång.

Jag blev egentligen inte förvånad när jag upptäckte att 'Agnes' blommade för när jag tänker efter så har hon kommit först varje år. Hon ligger är där och lurar i vassen och när någon ska till och slå ut så skyndar hon sig.

Nu är det bara att sätta sig tillbaka och njuta av den kommande månaden och alla de rosor som förhoppningsvis kommer att blomma en efter en. Detta är sommar oavsett väder. Självklart hade jag kunnat njuta än mer om det var fint väder och slutade regna men man kan inte få allt här i livet.

Bild 1 - 'Agnes'
Bild 2 - 'Nils'3 kommentarer:

Christina sa...

Rosor är underbara blommor. Har bara några enstaka, har nog tyckt att dom fordrar lite för mycket vård i min sandiga jord. Jag börjar ändra mig, så vem vet..?
Ha det gott!
Christina

Madame C sa...

Åh, så vackra! Jag har också två som slagit ut. Återkommer om den snart. Visst blir man lycklig av rosor!
Ha det gott,
Charlotta

Lillianna sa...

Vad fint att rosorna börjar nu! Hos mig är det ännu ingen som kommit i blom. Men jag gissar på att det bara är några dagar innan det är dax! Agnes ser helt ljuvlig ut!

/Lillianna