torsdag 7 januari 2010

Mjukstart på jobbet

Idag var det dags att börja jobba efter två veckors ledighet, ohh vad det var tungt. Trött efter att ha vänt på dygnet kom jag upp i morse. Efter att har varit på jobbet i fyra timmar funkade det inte längre. Tack och lov för att jag hade möjlighet att flexa. Eftermiddagen fick jag vara ledig.

Eftersom jag slapp att skotta, mata fåglar och skaka snö från grenar idag blev det de fröpåsar som jag hade hemma som jag ägnade lite tid till. Eftersom jag ännu inte hunnit få några av mina beställningar hade jag bara fyra sorter liggande som skulle sås. Det var inte många, eller hur, men det blev till och med färre eftersom jag efter koll kunde konstatera att två av sorterna var varmgroende (Lilium formosanum v. pricei och Primula farinosa) så får jag vänta med att så dessa till i mars. Till slut blev det alltså bara två sorter att så, Lewisia pygmaea och Thalictrum filamentosum. Den första hade jag fått av en väninna men den andra har jag plockat själv. Jag är lite tveksam till snörutan som jag plockat själv, vill kolla om de kan gro. Nu får de stå inne ett dygn innan det är dags att sätta ut dem i kylan. Förhoppningsvis gror det till våren.

På bilden syns Thalictrum filamentosum, snöruta, som är en av de sorter som jag försökt att så idag.

2 kommentarer:

Hjärtat Mitt sa...

Så skönt att kunna mjukstarta. Själv jobbar jag imorgon från kl 12 till kl 11 dagen därpå. Snacka om att jobba :)
Jag längtar verkligen till att få börja så. Man kanske skulle börja se vad det är som finns här hemma. Alltid gömmer det sig något som kan sås.
Kram Mari

Kerstin Alvesson sa...

Du har säkert massor med spännande sorter Mari. Det är lika bra att komma igång.