lördag 28 april 2012

Vårlikt i trädgården

Nu känns det bra att vara ute. Visst har vi lite regnskurar men temperaturen har nu gått över tio grader och mellan skurarna är det riktigt skönt. En fördel med denna tiden på året är att man slipper myggen. På sommaren är det inte alls lika skoj att vara ute, antingen är det otroligt varmt i solen eller så är det myggigt i skuggan. Nu däremot är det helt perfekt att vara ute och fixa i trädgården.

Idag har jag kommit igång med att klippa mina rosor. Fast jag är inte klar. Tanken är att jag ska hålla på med rosorna några timmar varje dag denna långhelgen så ska det nog vara klart sedan. Imorgon ska jag förhoppningsvis också hinna med och fixa mina övervintrade rossticklingar. De ska ner i krukor och sedan ska mina Dahlia knölar ner i de bäddar där rosorna övervintrat. Dahliorna ska ner i jorden vid 1 maj och det är det ju nu så det måste vara perfekt. Att Dahliorna ska ner 1 maj har jag lärt mig av min mormor. Hon skulle alltid gräva ner dem detta datum oavsett väder. Det kunde vara snöstorm men knölarna skulle ändå ner i jorden.

Tittar jag i min trädgård nu så känns det verkligen att allt är på gång. Visserligen är det inte så frodigt ännu men man kan riktigt se att det är på gång. Och det är härligt för så här års har man hela den ljuvliga sommaren framför sig.4 kommentarer:

Blomkärringen sa...

Ja nu är det verkligen härlig! Nästa vecka ska det bli lite mer tid för trädgården hade jag tänkt, ska bli så kul!
Ser härligt ut i din trädgård, kul när allt poppar upp i landen, lyckorus!
Ha en fin söndag!

Laila sa...

Även här står allt och väntar på att få explodera. Bara det inte blir smällvarmt så att alla lökväxter blommar över på ett kick!
Ha det gott!/Laila

Eva Linnea sa...

Det där med dalior var intressant. Jag har fått dalia-knölar av grann-Birgitta, så då ska de ner på tisdag alltså?! En fortsatt skön helg önskar Eva Linnea (Villa Linnea)

Skaparglädje sa...

Att du hade mycket mygg i din trädgård i somras minns jag, men de fick man stå ut med när man såg din fantastisk fina trädgård.
Att man ska sätta dahliorna 1:a maj kände jag inte till. Mina har har växt och är jättelånga "stjälkar" på, hoppas de inte fryser om det blir frost.
Kram!