torsdag 5 april 2012

Utflykt utanför Aten, del 2

Då var det dags för att göra ett inlägg om andra delen av vår utflykt i förrgår. Vi lämnade Sounion för lunch i den lilla hamnstaden Lavrio. Därefter åkte vi till ett litet ställe vid havet som hette Kati Falassa. Det var så pittoreskt och idylliskt och de två första bilderna kommer från denna plats.

Därefter åkte vi vidare norrut längs med kusten på Attika halvön och till slut blev det ett glasstopp i Nea Makri. Eftersom det började bli kväll var det ganska kallt men ändå hur mysigt som helst jämfört med den kyla som nu är i Sverige. Efter att ha kommit till orten Marathon var det dags att svänga av från kustvägen och köra över bergen tillbaka till norra Aten och Kifissia. Längs denna väg fanns sjön, Lake Marathonas. Denna väg var helt annorlunda vegetationsmässigt jämfört med det karga landskap vi sett i början på dagen. Det var så annorlunda och gjorde dagen än mer fullkomlig. Eftersom klockan var ganska mycket kunde  vi inte stanna på denna plats någon längre stund. Det gällde att köra vägen över bergen innan det blev mörkt. Vägen var otroligt krokig och några lysen fanns inte.

Här kommer några bilder från denna del av utflykten.

3 kommentarer:

Eva Linnea sa...

Ni har värmen vi drömmer om och går och väntar på.
GLAD PÅSK önskar Eva Linnea

Alen Trädgård sa...

Härligt att åka på utflykter och se sig omkring lite överallt:)) Det kommer att bli minnen som ni aldrig glömmer:) Ha det gott/Monne

Blomkärringen sa...

Så härligt ner ser ut att ha det!
Ha en riktigt fin Påskhelg!