söndag 15 april 2012

Perfekt vårdag

Idag har vi haft en perfekt vårdag. Solen har skinit den största delen av dagen. Vi har haft vindstilla och inget regn. Jag har varit ute och rensat rabatter i stort sett hela dagen. Enda pauserna har varit för lunch och fika.Det känns faktiskt redan i kroppen att jag varit ute och jobbat idag. om jag känner av det nu kan man ju undra hur jag kommer må de närmaste dagarna. Risken är väl att jag kommer gå som en gammal kärring för att jag förmodligen kommer att ha ont i stora delar av kroppen. Men, men det kommer att kännas bra för jag vet ju att det går över och bara beror på att jag jobbat.

Just nu är det bland annat nunneörternas och julrosornas tid. Jag har flera sorter som blommar just nu och jag tänkte dela med mig några bilder som jag inte visat innan.

Corydalis solida 'G.P. Baker'
Corydalis malkensis
Corydalis deicpiens
Corydalis ornata
Helleborus odorus
Helleborus orientalis
Helleborus orientalis
Cardamine glanduligera
Tulipa greigii 'Early Star'


6 kommentarer:

Camilla sa...

Härligt för allt som blir gjort! Och det bara sprutar upp i backen nu. Om du går som en gammal kärring imorgon gör väl inget, även om du inte är gammal så ÄR du ju en kärring : ) Skoja bara.

Kram på dig, vi ses snart!

Skaparglädje sa...

Så mycket fint som blommar hos dig. Träningsvärk i kroppen efter trädgårdsarbete känns bara bra, eller hur...

Alen Trädgård sa...

Underbara Corydalis! Nu är det härligt att vara ute i trädgården ;) Ha det gott/Monne

Laila sa...

Massor av fina vårblommor! Blir riktigt avundsjuk. Vi har ju fått vinter igen med massor av snö och nästan inget hade börjat blomma.
Ha det gott!/Laila

Eva Linnea sa...

Jag börjar lära mig att det finns många julrosor, men att det fanns så många olika nunneört, det visste jag inte. För mig är nunneört gul och inget annat .... hittills.
Kram från Eva Linnea

Gunilla sa...

Oj vad många fina nunneörter du har.
Nu får jag köpa flera.

Julrosorna är ju riktiga kämpar. när de hos mig kikar upp ur snön.

Ha en riktigt bra start på veckan
Gunilla