onsdag 4 april 2012

Utflykt utanför Aten, del 1

Igår var vi med min syster på en heldags utflykt. Jag tänkte visa bilder från denna utflykt i två olika inlägg här på bloggen. Ena halvan kommer idag och den andra imorgon.

Vi började dagen med att åka söderut mot havet och sedan åkte vi längs med kusten vidare söderut på halvön Attika. Det var en otroligt vacker resa där vi kunde se havet på höger sida om oss hela vägen. Visst blev det lite olika stopp både för fika, bad och bara fotografering. Bad det gäller endast för Ellen. För mig och min syster räckte det att doppa fötterna. Visst är Medelhavet vackert men så här års är det kallt.

Efter att ha åkt ett tag kom vi fram till vårt första mål med resan. Det var Kap Sounion och Poseidons tempel. Kap Sounion är en av de mest kända platserna i Attika och ligger 7 mil söder om Aten. Kap Sounion är den sydligaste spetsen i Attika och där är det en vacker utsikt över Egeiska havet. Poseidons tempel byggdes 400 före Kristus alltså ungefär samtidigt som Parthenon på Akropolis.

Här kommer några bilder från Kap Sounion och några tagna vid olika stopp på vägen dit.Detta var första delen från gårdagens utflykt. Imorgon kommer del 2.

2 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Fint....

Kram

Alen Trädgård sa...

Åh vad det ser härligt ut:) Så underbart att vistas där nu och förhoppningsvis komma hem när det blivit lite varmare här:) Ha det gott/Monne