tisdag 3 april 2012

Utflykt i Aten

Det gäller att ha tur med vädret och just nu tycker jag att jag har haft det. Veckorna innan vi åkte ner till Aten var det fint väder för att fixa i trädgården hemma och nu har vi förstått att vintern har kommit tillbaka hemma. Då känns det helt rätt att vara här i perfekt temperatur för en storstad, runt 20 grader.

Igår var vi riktiga turister och gick upp på Akropolisklippan. Vi var helt klart inte ensamma om att göra detta igår utan samtidigt var det mängder andra turister som gjorde samma sak. En sak är säker och det är att det är långt upp, i alla fall känns det så när man går upp i solen och värmen. Men är man i Aten så är väl detta ett måste och det är häftigt att tänka sig att man går på en plats som byggts för så otroligt länge sedan, drygt 2300 år sedan. Det är imponerande att de klarat att fixa detta utan något annat än mänsklig kraft (och kanske djur).

Efter besöket på Akropolis blev det dags för lite shopping och sedan avslutades dagen med vaktbyte nedanför regeringsbyggnaden vid stora torget, Syntagma.

Här kommer några bilder från gårdagens utflykt.
Idag är det dags för en ny utflykt och då bär det av mot havet. Vi får se om det blir några bra bilder för i så fall kan det bli ett nytt inlägg här imorgon. :)

5 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Ååå ytterligare ett drömresmål . Mysigt ni har det!!

Kram

Camilla sa...

Underbart med 20 grader värme!! Det är fascinerande när man tänker på att någon plats bevarats så länge.

Ha det bra resten av semestern också!

Anonym sa...

Va härligt ni ser ut att ha det. Mitt minne från Akropolis är 49 grader varmt och en stig upp som var dammig och grusig . Ser att de gjort om där, även att de byggt upp lite på pelarna. Undrar hur de gör det ...om de hittar bitar som dom pusslar ihop. Jag var där 1980
//Ing-Marie

Alen Trädgård sa...

Vad underbart det ser ut! Här är det isande vindar just nu och inte speciellt härligt väder att vistas ute i:( Hoppas att våren återvänder i nästa vecka:) Ha det gott/Monne

Eva Linnea sa...

Ni har det bra ni! Va´ avis jag blir. Söta lilla Ellen gör sig bra på bild.
Kram från Eva Linnea