onsdag 1 augusti 2012

Augusti

Då var vi inne i augusti och det innebär väl tyvärr att sommaren snart är slut. Själv har jag semester en och en halv vecka till så det finns fortfarande chans till sol och bad. Fast nästa vecka lär jag tillbringa varvat i ishallen (konståkningsläger här i Växjö) och i min trädgård. Jag måste förbereda trädgården för Drömrundan och Tusen trädgårdar som är helgen 11-12 augusti. Det är en hel del sommåste fixas i trädgården. efter att har varit borta en stor del av semestern så är det nu mycket som ska göras.

Igår lyckades jag fota lite och det är mycket som blommar nu. Det är inte bara jag som trivs i min trädgård utan det gör humlorna också. Det kommer ni att märka på nedan bilder för på flera av de olika blommorna är det nu fullt med humlor.
Anemonopsis macrophylla, porslinsanemon
Anemone hupehensis, höstanemon
Echinops ritro, bolltistel
Erigeron speciosus 'Blue Shades', skönbinka
Eryngium giganteum 'Miss Wilmott's Ghost', silvermartorn
Actaea racemosa, läkesilverax
Phlox carolina 'Miss Lingard'
Phlox paniculata, höstflox
Sedum obtusifolia

4 kommentarer:

EL sa...

Jag längtar tills min trädgård är like etablerad och fin som din. Du har ju hur många blommor som helst ... och vackra är de allihop.
Fortsatt skön semester önskar Eva Linnea

Alen Trädgård sa...

Silvermartorn är väldigt vackert, undrar varför jag inte har något sådant? Porslinsanemon har jag däremot men den har inte börjat att blomma än. Ha det gott/Monne

Veronica sa...

Härligt mycket du har som blommar! Det känns som om min trädgård är lite tom på blommor just nu.... jag ska på allvar gå en fotorunda i morgon och se hur det står till egentligen :)

Livsnjutaren sa...

Jag håller med Monne silvermartron är underbar. Har inte heller någon. Får skrivas upp på önskelistan:) eller kan man ta frö? jag har också öppen trädgård nästa helg. Trots att min trädgård är " ung". Men jag har fått mycket gjort på de år jag bott här. Imorn vill jag hinna så långt som möjligt på nya dammen. Vattenfallet kan jag bara glömma att hinna men åtminstone ha vatten i dammen till nästa helg vill jag hinna:) /Fia