tisdag 7 augusti 2012

Öppen trädgård

Till helgen är det dags för mig att öppna min trädgård igen. Då är det Drömrundan och Tusen Trädgårdar. Både på lördag och på söndag ska jag har öppet mellan 10 och 17. Det är mycket som ska fixas innan öppningsdags och idag hade vi riktigt trist väder så jag fixade ingenting ute (förutom tog lite foto på framförallt dagliljor). Jag räknar med att jag ska kunna lägga ett antal timmar imorgon i trädgården. Jag måste rensa en del och fixa lite rabattkanter som ser trista ut. På torsdag ska gräset klippas. Jag vet att när bara gräset blir klippt kommer det att se bättre ut. Det gör så otroligt mycket för helheten. Jag antar också att jag måste binda upp en del växter efter de två senaste dagarnas regnande men det hoppas jag hinna fixa imorgon. Fredagen vill jag kunna ägna åt att göra det där sista putsandet i trädgården som gör att att det känns okej att öppna på lördag. Som ni förstår har jag mycket kvar att göra men det ordnar sig. Det gör det liksom alltid till slut. 

Eftersom det är tid för dagliljor nu tar jag och visar lite sådana blommor så nu visar sin prakt i min trädgård.
Hemerocallis 'Grey Witch'
Hemerocallis 'Catherine Woodbury'
Hemerocallis 'Destined to see'
Hemerocallis 'Dragon's Eye'
Hemerocallis korsning 'Fulva Rosea' X 'Jerry's Whirlysis'
Hemerocallis 'Fulva'
Hemerocallis 'Erin Prairie'
Hemerocallis 'Bonanza'

5 kommentarer:

Linda Lunda sa...

Åhhhhhh din grey witsh.. den vill jag ha!!!
MåÅSTE hitta den!!!

Renate sa...

Supersnygga dagliljor har du,jag har inte öppet i helgen.Det blir säkert fin i din trädgård.Jag får besök av Värnamo trädgårdförening den 18aug.Hu så mycket jag har kvar att fixa,men det ordnar sig.
Lycka till i helgen
Renate

Veronica sa...

Lycka till i helgen! Själv ska jag bara besöka! Men nästa år kanske!?

Alen Trädgård sa...

Håller också på att försöka fixa till det innan helgen, men det är som sagt inte det lättaste med detta vädret;( Här hjälper det föga att klippa gräset, har ju inget haha. Vi får hoppas på fint väder nu:) Ha det gott/Monne

Lena/isis sa...

Tänk vad dagliljor det finns . 'Catherine Woodbury'var ju den jag köpte på en trädgårdsvisning i juli . Den ser nästan lila ut ....är den det?? Hon jag köpte den av sa att den var rosa .

Lycka till , till helgen.

kram