måndag 27 juni 2011

Solsken igen och rosor

Idag strålar solen från en blå himmel och igår var det samma väder. Tänk om detta väder nu kunde bestå ett tag. Det känns verkligen som om jag behöver lite sol och värme nu efter det regn och gråväder som varit. Visserligen ska jag jobba några dagar denna veckan men i slutet så ska jag få vara ledig. Då vill jag ha sol och värme och kanske till och med så fint att det kan bli lite bad. Fast det är nog så att jag får stå i vassen i år igen.

I trädgården växer det så det knakar. Fast det är nog så att ogräset växer allra bäst. Det är otroligt vilken växtkraft det finns i till exempel våtarv. Det är knappt jag hinner gå runt huset efter rensning innan det där våtarvet tittar upp igen. I alla fall känns det så.

Idag tänkte jag visa lite bilder på rosor från min trädgård igen.

Ros 'La Belle Sultane' eller 'Violacea', kärt barn har många namn
 Ros' Alfred de Dalmas'
 Ros 'Constance Spry', en helt underbar rosa Austinros som är hög, hos mig ca. 3 meter, kanske mer.
 Ros 'Jacques Cartier'
 Ros 'Jenny Duval'
 Ros 'Schneekoppe'
 Ros 'Soupert et Notting'
 Ros 'Starkodder', en otroligt starkväxande och väldoftande ros.
Och här är 'Starkodder' i sin helhet.även om den var svårfångad i ljuset. Jag ska se om jag kan lyckas ta en bättre bild en annan dag innan den blommat klart. :)

4 kommentarer:

Elinore sa...

Ja vi behöver verkligen lite bättre väder nu tycker jag.
Semester på gång för din del då???
Jag är så otålig när det gäller rosor! Jag har satt Constance Spry, Alfred da Dalmas, och Jaques Cartier av dom du visar idag. Sattes förra året och är fortfarande små...konstigt va ;). Jag längtar ju tills dom är stoora rosbuskar, så att jag kan frossa i rosor. Den enda som jag har nänts plocka in av är Königin von Dänemark, men vilken doft!!!
Jag har planer på att följa med på trädgårdsvandringen på lörd men det beror lite på vädret, och jag får ha alla tre barnen med mej i så fall. Lite långt iväg men vi tar det som en utflykt. Hoppas att vi ses.
Kram Elinore

Alen Trädgård sa...

Vädret ska ju bli kanon denna vecka sägs det ju så det verkar ju positivt för din del:) Det förbaskade våtarvet vet jag inte var det kommer ifrån, har aldrig haft så mycket i trädgården som i år. Du har så vackra rosor så jag kan ju tänka mig att det doftar ljuvligt hos dig nu:)) Ha det gott/Monne

Laila sa...

Fin färgskala du har på dina rosor! Ljuvlig portal, antar att folk blir stående där och bara njuter. Hoppas att de inte blommar över alltför snabbt i värmen som kommer nu!
Ha det gott!/Laila

Glädjekällan sa...

På dina rosor är jag lite avundsjuk.
Ha det gott
Birgitta