tisdag 21 juni 2011

Lägesrapport

Nu är det svårt att hinna med att blogga. Det är så otroligt mycket som ska göras. Förrutom att jag har lite mycket på jobbet just nu så händer det massor i trädgården. Det finns hur mycket som helst jag borde göra i trädgården, ogräset växer hur snabbt som helst, rosor som hamnat fel måste flyttas. Frösådderna står och väntar och vill bli omhändertagna. Nya växter börjar ständigt blomma och jag fotar men har svårt att hinna med och få in dem i datorn och få dem sorterade. Sedan ska jag hinna med och blogga också. Det känns som om det är hur mycket som helst som ska göras och jag vet inte var jag ska börja. Det känns som om det inte blir något gjort utan jag bara står bredvid och tittar och funderar på vad jag ska göra näst. Det är kanske inte helt sant för visst gör jag lite men det känns så i alla fall.

Är det någon som känner igen sig?

Hur som helst här kommer några bilder på blommor från min trädgård nu.

Clematis 'Omoshiro', visst är den underbar. :)
 Cypripedium reginae, drottningsko, jag är glad för denna blomma för det är första gången som den blommar, skoj för jag har väntat på den i flera år.
 Dactylorhiza maculata, Jungfru Maria nycklar, denna är lite skoj för den borde inte vara i denna rabatten. Jag har inte planterat den så den har nog kommit med en annan växt av misstag och sådana misstag tar jag gärna emot. :)
 Dianthus caesius, bergnejlika
 Dianthus subacaulis, nejlika
 Papaver burserii, en söt liten vallmo
 Ramonda myconi

6 kommentarer:

Elinore sa...

Jodå Kerstin, jag känner igen mej precis!
Jag känner mej aldrig ifatt någonstans, men det är väl så det är när man har jobb som borde skötas och barn som vill och behöver ha en del tid och engangemang....när man ju egentligen bara vill vara i trädgården och stänga av omvärlden och bara njuta.
Hoppas du snart har semester så att det blir tid till lite av det du planerer.
Må så gott //Elinore

Berit sa...

JAAAA...jag känner ingen mig:) hinner inte allt jag vill göra,planteringskön är låång, perenner som borde flyttats,ogräs som borde tas bort, gräsmatta som ska klippas och så samtidigt ska man man hinna njuta..
Ha en underbar dag!!

♥ E L ♥ sa...

Jag känner också igen det där! Men jag försöker att se det jag gjort och inte titta på det som inte blivit gjort. Jättesvårt. Man får "kämpa" hela tiden.
Fint litet "misstag" du har i din trädgård!
Snart ..... mot Småland!
Kram från Eva Linena

Renate sa...

Även om jag är pensionär och borde hinna med så känner jag igen mig i det du skriver.Ogräset växer fort nu och vädret lockar inte att pysslar i trädgården,men en ros kan jag flytta när det är så här fuktigt.

Helens trädgård sa...

Hej Kerstin!
Visst känner man igen sig :=)
Blogga får man göra då det blir tid över, som idag då regnet vräker ner.

Vad mycket fint som blommar hos dig.
Efter att ha sett din bild på Jungfru Marias nycklar är jag säker på att det är det som växer i min trädgård. Har precis som du fått den tillsammans med någon köpt planta :=)
Sådana köp vill jag göra fler av.
Ha en härlig dag!

//Helen

Laila sa...

Eftersom det ösregnar idag hinner jag rota runt lite bland bloggfavoriterna och kommentera. Härlig blomning nu. Den där klematisen ser verkligen fin ut, måste kolla om den finns hos Zetas!
Önskar dig en riktigt skön midsommarhelg!