söndag 5 juni 2011

Bugnet-rosor

Jag tycker om den kanadensiska rosorna, särskilt de som tagits fram av Bugnet. Jag har flera men just nu är det bara två som blommar, 'Louise Bugnet'och 'Therese Bugnet'. Det är tacksamma rosor som blommar snällt och blomvilligt. Att de dessutom inte drabbas av någon sjukdom är ju ett ytterligare plus. Det är fråga om kanadensiska rosor som klassas in bland rugosarosorna. När den kanadensiske rosförädlaren George Bugnet lyckades ta fram rosor, som var tuffa nog att överleva de kalla vintrarna i hans hemtrakt Alberta, namngav han dem efter sin syster och sin yngsta dotter. Sedan har det blivit fler damer som fått en ros namngiven efter sig.

De två första bilderna visar rosen 'Louise Bugnet', en av mina absoluta favoritrosor.

 De sista två bilder visar 'Therese Bugnet', en vacker rosa ros som blommar för fullt hemma hos mig nu.

Även om det bara är i början av juni så har alla jag lyckats ta dessa fyra bilder. Så mycket rosblomning har jag alltså redan. När jag räknade för någon dag sedan kunde jag konstatera att det var drygt tio olika sorter som redan var i blom.

4 kommentarer:

Berit sa...

jag gillar också de, helst fröken Louise.Mina har bara blad än.
Ha en underbar dag!

Alen Trädgård sa...

Åh så vackra rosor! Många av våra har tagit hemskt med stryk i vinter. Funderar på att ev. inte ersätta dem heller vi får se hur vi gör. Ha det gott/Monne

♥ E L ♥ sa...

Vilken värme va?! Jag kanske kan få komma och titta på din härliga ros-trädgård någon gång i sommar? Är nere just nu men åker hem i morgon. Kommer tillbaka till midsommar och stannar ca 7 veckor. Då ses vi.
Kram

Laila sa...

Tio rosor i blom redan! Vi har just konstaterat att vintern gått hårt åt de rosor som skulle vara allra härdigast, honungrosorna, medan zon-3-rosorna klarat sig bra!
Ha det gott!/Laila