tisdag 8 februari 2011

Omplantering av pelargoner startad

Nu har jag satt igång och tagit hand om mina pelargoner som jag övervintrar i källaren under lysrör. Det är ett ganska drygt jobb i början för det är många pellisar och det känns inte som om jag kommer någonstans. Jag vet dock att när jag väl kommit en bit på vägen så kommer det att kännas riktigt bra.

Hur som helst nu har jag fixat de första krukorna. Pelargonerna är nerklippta, sticklingar sparade och planterade och den gamla nerklippta plantan har fått ny jord. Det känns riktigt skönt och bra att jag kommit igång... äntligen....
När jag ser denna bilden känns det som om jag kommit igång riktigt bra.....

....men när jag ser nästa bild känns det tungt för det är massor kvar. Jag vill nog komma lite längre innan det kommer att kännas riktigt bra.
Tanken är att jag ska fixa klart runt femton om dagen så är det klart i helgen. Men först får jag imorgon åka och köpa mer ny jord för nu är påsen jag hade slut. Att det alltid ska vara något som fattas när man väl kommer igång med något projekt som ska fixas.

Sticklingarna kommer det att vara fullt med när jag väl är klar men de får jag t.ex. ta med på växtmarknad, ge bort eller ta med till lotterier. Det brukar inte vara något problem att bli av med dem.
Även om det är mycket kvar så är jag hur som helst glad att jag kommit igång. Det är väl det som är det viktigaste, alltså att man mår bra av det man gör.

2 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Precis Kerstin:) Man mår bra! Tycker du varit jätteduktig som fixat till så många:) Ha det gott/Monne

Madame C sa...

Ja, mysigt är det att pyssla! Men oj, vad många du har! Otroligt! Tror jag måste försöka hitta till samma växtmarknad som du ska till;)
Ha det gott,
Charlotta