söndag 6 februari 2011

Gräsmattan framme

Visst är det härligt idag. Solen skiner ute, fåglarna kvittrar, det droppar från och taket och det är plusgrader. Nu händer det mycket ute och våren kommer mot oss med stormsteg. Jag har förstått att det finns de som nu kan börja jobba i trädgården men det får jag vänta med några veckor till. Jag är bara så glad att gräsmattan äntligen börjar synas på vissa ställen i trädgården.
Det är vid husets södersida som gräsmattan börjar komma fram mest. Visserligen ser den alldeles bedrövlig ut men det spelar ingen roll för jag blir glad bara av att se den. Det har varit så lång tid nu med snö så varje litet framsteg värmer gott i hjärtat.
Det är trevligt att man äntligen kan ta sig runt i trädgården utan att behöva pulsa i djup snö och bli dyblöt. Detta träd, rödbladig ormhassel, är lika fint på vintern som på sommare. De häftiga grenarna sticker ut och detta går bara att se på vintern när det inte finns något bladverk.
Igår var jag ute en sväng runt huset i blåsten och jag kunde då konstatera att jag inte kunde se några lökväxter. Idag var jag ute en ny sväng och då har de kommit fram, lökväxterna. Jag blir så glad av att se detta, äntligen.

Men den största delen av trädgården ligger fortfarande under snön.
En solig dag som denna innebär att det blir lite extra vackert. Solstrålarna glittrar helt underbart i snön.Så här vitt har jag alltså på den största delen i trädgården så det lär dröja några veckor innan det kan bli tal om trädgårdsarbete.
Stenpartiet som kommer att blomma och frodas (hoppas jag) riktigt mycket längre fram när det blir riktig vår är fortfarande helt snöfyllt. Det går inte att se muren någonstans utan det ser fortfarande ut som en snöfylld säng i trädgården.

Jag hoppas att så många av er som möjligt får chansen och njuta av denna soliga söndag. Det verkar i alla fall som solen finns i största delen av vårt avlånga land.

3 kommentarer:

gunsan sa...

Så fint att kunna se gräsmattan.Här är det ganska mycket snö fortfarande.Men man ser ju hur det krymper för varje dag som går.Solen skiner så härligt idag,men tyvärr så blåser det så kallt.

Alen Trädgård sa...

Oj vad mycket snö du har fortfarande, men när det väl har börjat töa går det fort:)) Härligt när man ser de första lökväxterna sticka upp. Hos oss har solen inte riktigt orkat över molnkanten men det gjorde inte så mycket, vi åkte och köpte jord för att kunna skola om alla dagliljorna:)) Ha det gott/Monne

♥ E L ♥ sa...

Skönt att få se den härliga gräsmattan igen, även om det dröjer inan man kan vara på den. Det dröjer nog några veckor här också innan man kan sätta spaden i jorden. Snön sjuker undan i detta fina solsken som vi har haft i helgen och det känns så härligt. Mina julrosor har börjat att blomma om (inomhus) och det blev jag så glad av. Två av dem ska planteras i Nöbbele.
Ha en skön början på veckan önskar Eva Linnea