fredag 11 februari 2011

Blommig fredag - Vinter

Då var det fredag igen och veckans tema är vinter. Nu är vi i slutet av årets vinter (hoppas jag i alla fall) och tidigare år brukar det väl vara vid denna tiden som vi har som mest snö och kallt. Nästa vecka startas sportloven i Sverige och då brukar det ju vara massor med snö. Men i år verkar det vara lite annorlunda här nere i södra Sverige. Här smälter för närvarande snön bort med en rasande fart, härligt. Jag som längtar efter våren. Visserligen är trädgården på min baksida fortfarande ful med snö men på många platser har gräset kommit fram. Visserligen har det snöat några centimeter de senaste dagarna men när ag tittade ut nu på morgonen så inser jag att det redan håller på och smälter bort, bra för då slipper jag skotta. :)

Den första bilden idag är tagen för ett par dagar sedan och visar visserligen en snöfylld trädgård men det märks att det har minskat snö (tycker jag i alla fall).
Men temat idag är ju vinter och vad är inte riktigt vinter om inte massor med snö så jag har valt att minnas december. Det var den månad som var allra kallast och mest snötyngd.

Under lång tid var det nästan spöklikt ute eftersom träden inte var svarta eller vit/svarta på grund av snön som låg på grenarna utan träden var grå. De var grå eftersom det var så kallt och grenarna var isiga så alla träd såg alldeles grå och spöklika ut.
Det var verkligen mycket snö i december. Taken på husen hade ett tjockt vitt täcke. Många skottade sina tak men inte jag. Jag är alldeles för höjdrädd för att ge mig upp på ett tak.

Även mycket livsfarliga istappar fanns det på husen runt om. Jag hade bara dessa på baksidan och där finns inga gångar så jag var inte orolig för dem.
Men det som är allra mest vinter för mig är att se barn leka ute i snön. Det kan vara snögubbar och lyktor, snöänglar eller pulkaåkning. Men det kan också vara skidåkning och min sista bild med dottern på skidor får symbolisera alla vinterlekar.
Det var mitt bidrag på temat vinter. Visserligen har jag insett att det nog bara skulle varit en bild denna veckan men jag behåller mitt inlägg som det är med fyra bilder ändå. Vill ni ser mer inlägg på temat så gå in på Katarinas blogg Roses and Stuff.  Nästa veckas tema blir "fantasifull".

11 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Översta bilden tilltalar nog mig mest och det beror nog mest på att där ser man att snön är på väg att töa bort haha. Ha en trevlig helg/Monne

Anonym sa...

Det var roligt att läsa din blogg. det är så trevligt att se att snön börjat tina.
Ha en bra helg!
Ylva

Laila sa...

Trodde (eller snarare hoppades) också att vintern var på väg bort - men tji fick jag. Här är vi begravda i massor av snö. Den enda som är glad är hunden.
Fin bild med de grå träden!
Ha det gott!/Laila

♥ E L ♥ sa...

Vinter vinter vinter och åter vinter igen! Jag tycker det är jättefint om jag bara slapp skotta. Just nu lyser solen och då glömmer man morgonens tur med skyffeln för att få fram bilen.
Ha en skön helg!
Kram från Eva Linnea

Monica sa...

Skotta snö har man gjort tillräckligt denna vinter...NU får det väl vara nog. Fina vinterbilder..
Tjingeling

Gunilla sa...

Jag ser att du har börjat få lite snö. Jag har massor som jag vill bli av med så du får gärna komma och hämta:0)

Härligt när jag ser att snön verkligen smälter bort, fast här har vi fortfarande minst 60 cm och kallt .

Ha en fin helg
Gunilla

IreneL sa...

Här har det kommit en massa snö! Vill inte ha mer snö nu..längtar till våren!
Ha en fin helg!

Suss o Kai sa...

Vilka fina istappar :) Kram Suss

Mia sa...

Vi borde lära oss av barnen att vara glada för snön men konstigt nog kryper jag in när det är vinter.. det kan ju faktiskt vara riktigt kul att busa runt i snön :)

Katarina sa...

De där istapparna är läckra! Tur att de satt på ett säkert ställe.

Glädjekällan sa...

Ett tag trodde jag nästan våren var på väg. Snön hade smält bort och cyklamen och snödroppar började titta fram. Nu förstår jag att det endast var ett önsketänk - men egentligen är ju februari en vintermånad ;-)
Ha det gott
Birgitta