lördag 25 februari 2012

Färgen grönt

Igår var det fredag och jag mådde inte så bra så jag missade blommig fredag. Temat igår var färger och jag hade planerat att göra ett inlägg som hyllade färgen grönt. Det får bli en liten hyllning till det gröna idag i stället.

Under de senaste dagarna har ju snön försvunnit fort här. Det finns bara små pyttefläcker kvar i trädgården som är vita och då är ju äntligen allt det gröna tillbaka. Jag tänker självklart på gräsmattan. Visst är det fortfarande frusit i marken på flera ställen men ju närmare huset man kommer desto mindre fruset är det. Rabatterna allra närmast huset på västersidan har jag till och med kunnat rensa idag.Det kändes riktigt roligt att riva väck en massa våtarv och annat som slagit rot i rabatterna. Om vädret håller i sig till nästa helg kan jag säkert ta tag i fler rabatter då.En av rabatterna som jag rensat idag. Det känns så otroligt bra att jag har blivit av med all den där våtarven som slog rot i höstas. Då orkade jag dock inte ta tag i problemet. Visst har jag kvar att fixa rabattkanterna men det får vänta lite. Det är ju trots allt bara februari.
Vårlökarna har kommit riktigt långt och de är ju också gröna och fina nu.
Dessa krokusarna är visserligen inte gröna men de fick ändå komma med i dagens inlägg. Jag blev så otroligt glad av att se dem, inte helt utslagna men det dröjer nog inte många dagar till.
Julrosorna är också på väg.
Snart är det nog mycket som blommar. Jag ser verkligen fram emot vad vi har framför oss. Detta året tror jag att blir ett riktigt bra trädgårdsår. Det känner jag på mig. :)

4 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Ja nu är det härliga tider vi har framför oss, vi var ute flera timmar i går och röjde:) Hoppas att du mår bra nu. Ha det gott/Monne

Camilla sa...

Härligt att se barmark! Och ännu härligare att kunna rensa. Jag var också ute flera timmar igår och rensade, det var bara på några ställen som det var fruset fortfarande. Nu väntar jag med spänning på alla julrosor som är i knopp precis som din!

Laila sa...

Så härligt det ser ut! Vår dal är fortfarande insnöad och extremt isig! Kommer inte in i växthusen om jag nu skulle ta mig dit trots halkan! Får njuta av dina bilder så länge...

Mias Trädgård sa...

Trevligt inlägg om en ofta bortglömd färg i trädgården! :) Tänk att allt smält bort nere hos dig! Här har jag ett tjockt lager snö och is kvar! Hoppas att du mår bättre nu! Ha en fin helg! :) Mia