torsdag 15 april 2010

Jag njuter varje dag

Nu är solen ljuvlig, den värmer och gör att jag blir lycklig.

Nu har jag varit i Paris i några dagar och där hade våren kommit ännu länbgre än hos oss. Där såg jag grönt gräs som frodades, tulpanerna lyste med sina vackra blommor (och en hel del maskrosor som frodades lika mycket). På träden höll löven på att spricka fram och poå flera håll var det alldels ljusgrönt. Många buskar och fruktträd blommade för fullt. Bland annat hade jag på vägen till möteslokalen en praktmagnolia som stod i full blom. Varje gång jag passerade denna kunde jag inte låta bli och stanna och bara njuta av dessa vackra blommor. Det var underbart att få uppleva detta i några dagar men det bästa av allt var ändå att komma hem och veta att snart får jag uppleva denna ljuvliga tid här hemma, härligt.

Idag har jag tagit en promenad runt i trädgården med kameran och jag kunde konstatera att det går fort nu. Det är massor med ljuvliga små blommor som visa sig från sin allra finaste sida just nu.

Här kommer lite olika sorter. Mina Erythronium, hundtandsliljor, visar jag i ett separat blogginlägg till helgen.

Bild 1 - Tulipa greigii 'Early Star'
Bild 2 - Draba hopeana
Bild 3 - Anemone nemorosa, vitsippa
Bild 4 - Helleborus orientalis, julros
Bild 5 - Primula x pruhoniciana, violviva
Bild 6 - Corydalis malkensis, malka-nunneört
Bild 7 - Pulmonaria sp., lungört

3 kommentarer:

Tigris Predikantan sa...

Oj så det växer hos dig! Finfina bilder!
:)

Camilla sa...

Åå så härligt!

Glädjekällan sa...

Visst är det härligt att slippa se bara den gråbruna marken. Violvivan grävde jag bort och slängde för ganska många år sedan men nu har jag snart en matta under rosorna. Gillar den.
Tack för din kommentar
Ha det gott
Birgitta