torsdag 3 februari 2011

Fåglarna sjunger och snön smälter

Nu är det en härlig tid av förväntan. Snön smälter med en rasande fart och det gör att rabatterna längs med huset börjar bli synliga. Då är det dags att försöka ta sig fram runt huset och se om inte de första lökväxterna börjar titta fram. För mig är det alltid vintergäck som blommar först. Det kanske beror på att jag har denna blomma vid söderväggen och snödropparna finns på öster och västersidan om huset. Men även rabatterna på västersidan har nu börjat titta fram så snart är det dags att börja leta efter även dessa lökväxter.

Förutom den snabba snösmältningen så har vi de underbara småfåglarna så här års. De sjunger och gör så att jag blir alldeles varm i hjärtat. Det är också trevligt att så här års ha ett fågelbord för då kommer de små fåglarna. Det är talgoxar och blåmesar som hänger på talgbollarna och äter men framförallt har vi de vackra domherrarna. Dessa fåglar med röd bringa är otroligt ståtliga tycker jag.

Här kommer två bilder tagna på några domherrar som besökt mitt fågelbord idag.

7 kommentarer:

Berit sa...

hmmm...deta är alldeles för avlångt:)Här uppe i norr kan vi inte skryta med att snön smälter idag, här snöar det:(
Kram!

Alen Trädgård sa...

Underbart med domherrar:) de vill inte alls vara hos mig;( Här är det nästan helt snöfritt så nu rycker det enormt i trädgårdstarmen:) Ha det gott/Monne

Elinore sa...

Snön smälter, men än är det ingen risk att jag ser några rabatter.
Här är mest talgoxar och blåmesar samt skator!!! Domherrarna brukar komma en sväng i juni av någon konstig anledning, men inte nu.

Ja du Kerstin, du behöver inte vara orolig över att du är ensam i rosträsket. Du har gott sällskap där likaväl som i många andra träsk.:))
Kram Elinore

Christina sa...

Härligt när man kan gå ut och spana i trädgården! Tyvärr så har jag ingen söderrabatt, där har vi vår gavelbalkong med altan under. Mina lökväxter ligger fortfarande gömda under snön, men snart så...
Domherrar har jag inte sett några i vinter.
Ha det riktigt bra!
Christina

Trädgårdstoken sa...

Åh, vilka fina domherrar! Hade hoppats på några sådana hos oss också, men inte. Kanske nästa år...

/Mia

Eva Linnea sa...

Vilka snyggingar du har vid fågelbordet! Deras röda bröst lyser verkligen upp. Det regnar, blåser och är några plusgrader i Stockholm i dag så snön sjunker undan ordentligt. Grått & trist, men då får man trösta sig ute i Blogglandet. Mina pallkragar börjar skymta under snötäcket, men jag har tyvärr inga blommor satta där. Det får bli bättring på det till nästa vår. Jag tror jag ska gräva ner mina julrosor där.
Kram från Eav Linnea

Gunilla sa...

Ja nog lär det dröja ett bra tag till innan jag ser någon barmark.
I dagens tidning står det att här uppe i Umeå så har vi 10 cm tjäle i marken och att runt den sista April så skall vi kunna gräva i jorden.:o)
Så än får jag se det positiva att jag inte behöver gå ut och rensa i trädgården.:O)
Jag är trädgårdsledig.:O))))

Ha det gott
Gunilla