söndag 16 oktober 2011

Fixar inför vintern

Nu har vi haft ett par nätter med riktig frost och igår stod mina Dahlior och var alldeles svarta. Det är verkligen ännu en sak som vittnar om vad som snart ska komma.... vintern.....

Nu är alla Dahliorna uppgrävda och knölarna ligger i garaget för att torka lite. Där får de vara i några dagar innan de ska få sin riktiga vinterförvaring. På den plats där Dahliorna tidigare stod finns nu några rosor nergrävda för vintern. Jag hade dem innan i kruka, det är olika som jag rotat men som jag glömt namna. Jag får avvakta tills de blommar då vet jag nog vilken sort det är.

Hur som helst en bild som denna får jag vänta och se till nästa sommar.
Detta är min absoluta favorit Dahlia. Det är onamnad sort som jag ärvat från min mormor. Jag tycker den är ljuvligt vacker.
Idag är mina föräldrar här och vi hjälps åt att klippa och rensa så mycket som möjligt i trädgården. Det känns hur bra som helst och få en hel del gjort. Förra året kom vintern och snön den 20 oktober så man kan ju aldrig veta. Visserligen verkar det inte vara på väg någon snö ännu men vem vet....

4 kommentarer:

Alen Trädgård sa...

Ja, nu är det skönt när allt snart är "nattat" inför vintern:) Hoppas att vi kan hinna få gjort lite till här också innan det blir kallt på riktigt:) Ha det gott/Monnne

Blomkärringen sa...

Din ärvda dahlia var ju hur fin som helst! Härligt när man fått en del gjort i trädgården. Har har det varit väldigt ruskigt idag med regn och blåst har bara stuckit ut näsan en liten stund. Hoppas på finare dag i morgon!
Ha det gott!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Hejsan,
Mitt första besök på din blogg :-) Lägger mig som följare så att jag hittar hit igen!
Gillar din rosa dahlia, väldigt fin. Själv har jag inga dahlior - har alltig tyckt att det är för mycket jobb med att gräva upp och ner men börjar ändra åsikt. Kommer nog att prova dahlior nästa år :-)
Ha det gott. Kram, Ingela

Laila sa...

Hörde på radion idag att det är snövarning - hoppas att den inte ramlar ner när för jag är inte klar med höströjningen i trädgården! Massor att skörda återstår också men det är sådant som tål en frostknäpp.
Jättefin dahlia!
Ha det gott!/Laila