måndag 10 januari 2011

Takdropp....

.... och takras det är vad vi har haft de senaste dagarna. Visst är det härligt att känna att snön försvinner men tyvärr lär det inte bestå och då skapar detta vädret bara att det blir halt. Det ska snart bli mer snö men det vill jag inte tänka på. Jag vill i stället höra på takdroppet och titta på mina tulpaner och vårblommor i fönstret. Det känns mycket trevligare.

De senaste dagarna har det inte bara varit takdropp utan rejäla takras. Det rasar i stora mängder så att dånar. Mycket har jag tagit hand om men mycket finns det fortfarande kvar på taket.
 Av någon anledning är det mest på trappan och på gången till garaget som det rasar vid. Den delen av taket som har gräs nedanför där vill det ínte ramla...hmmm... varför är det så. Problemet är att det som rasat på gångarna och trappan har jag varit tvungen att skotta bort och tala om att snön är tung nu, suck.

När jag kom hem från jobbet idag hade det rasat ner ännu mer så då var gången full med snö igen. Denna gången hade min perukbuske klarat sig (den har dock legat ner två gånger under det senaste dygnet och många grenar har brutits av). Däremot har min varigerade Rhododendron fått ta många smällar och flera grenar är begravda under snömassorna.
Nu är det kväll igen och jag hoppas innerligt att jag ska slippa skotta igen på morgonen innan frukost. Det är tungt med en sådan start på dagen när jag egentligen borde åka till jobbet. 

4 kommentarer:

Laila sa...

Aj aj, hoppas din rhododendron klarar sig! Flera av vår fick svåra skador förra vintern av det tunga tjocka snötäcket, får se hur det blir i år...
Håller tummarna för att rasandet upphör så att du kan få en paus i skottandet! Och inte mera snö på ett tag, tack!
Ha det gott!/Laila

LindaLunda sa...

AJAJAJAJ!!!!
Men det löser sig säkert :O)!

trädgårdsdrömmar sa...

Det är lite ruskigt när snön kommer farande ner från taken.Vårt hus är i flera våningar så det blir ett högt fall.Förra året var det nära att jag fick en omgång över mej.Det slog ner alldeles bakom.Och det är mycket is.Hoppas dina växter klarar sej.Ha det gott

Christina sa...

Hoppas verkligen att din växter klarar av den tunga snön! Nu längtar man verkligen efter vår, men den lär väl dröja ett tag ännu
Ha det riktigt bra!
Christina