onsdag 5 januari 2011

Julen ska ut....

Nu har jag satt igång med att dansa ut julen. Ja jag vet, det är inte Knut ännu men jag tycker det är skönt att få bort allt innan det är dags att börja jobba igen efter julhelgerna. Visst är det mysigt med allla stjärnor och tomtar. Men lika mysigt som att ta fram det i december är det att plocka bort allt nu i januari. Jag startade igår med våra julgranar på övervåningen. De är nu ute och så har jag städat av efter detta. Detta med julgransbarr är något magiskt. Hur mycket jag än städar så finns det alltid kvar något varje gång jag städar. Så lär det nog vara fram till sommaren, suspekt tycker jag.
Hur som helst nu är två granar ute. Källarens gran håller jag just nu på eldar upp. På så sätt slipper jag bära runt med den och sprida barr. Jag har just eldat så mycket att det började ryka lite och brandlarmet satte fart. Det var ju rätt bra för på det sättet fick jag ju brandlarmet testat. Det gäller att tänka positivt....:)

Granen jag har ute är jag mycket tveksam till när jag ska få ner den. Förmodligen får den stå kvar ett bra tag men jag ska väl om någon vecka försöka få ner belysningen i den (om jag nu lyckas ta mig fram till den).

Resterande julsakerna tänker jag plocka ner imorgon. Tomtarna tycker jag egentligen mycket om men var sak har sin tid.

Det känns bra att få tillbaka de vanliga lamporna och blommorna i fönstrena. Sedan blir det bara att köpa tulpaner och vänta och längta efter våren.

7 kommentarer:

Berit sa...

ja visst gör det..känns skönt att nu går vi till våren oh ljusare tider:)
Ha det gott!!Berit

trädgårdsdrömmar sa...

Funderar även jag på att plocka bort allt julpynt.Men det får vara till nästa vecka.Sen så ska det bort.

LindaLunda sa...

Det var en söt vepa.
Här väntar jag tills Knut.
Linda

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Här åker julen ut på fredag. Granen skall jag klippa ner för att kunna använda grenarna som täckning mot vårsolen (ute) :-)
Ha det gott
Birgitta

Alen Trädgård sa...

Ja i morgon ryker det sista:) Det är faktiskt första gången någonsin som jag plockar bort innan Knut men det ska bli skönt. Stakarna där emot får faktiskt stå kvar för det är ju så himla mörkt här på landet utan gatlyktor:)Ha det gott vi ses snart/Monne

Helen sa...

Hej Kerstin!
Ja, det är så skönt att städa bort julen. Har också börjat och allt ska bort innan helgen.
Nu går vi mot vår och ljusare tider, frösådder pockar på uppmärksamheten, kul!
Ha en trevlig helg!

Elinore sa...

Ännu så länge så får julen vara kvar här hemma, men jag börjar titta lite snett på alla tomtar. Det mesta åker nog vid Knut. Det röda som var så fint i adventstiden lockar inte alls längre. Ljusstakarna och utegranen får vara kvar ett tag till för det lyser upp här i kolmörkret.
Ingvar brukar vilja ha kvar granen till i början av februari, men det är stor risk att den ryker innan dess, även om han brukar vara duktig på att få den att växa. Så det har nog blivit lite av en sport för honom.
Ha det bra /Elinore