fredag 9 december 2011

Blommig fredag - Upp och ner

Då var det fredag igen och denna veckan ska jag inte missa och göra ett inlägg på temat. Förra veckan blev det tyvärr inget, jag var trött och det var totalt låst i huvudet så jag hittade inte på någon idé på vad jag skulle göra på temat. Denna veckan var det enklare.

Veckans tema är upp och ner. Direkt när jag såg temat tänkte jag på alla de växter som verkligen hänger upp och ner och om man vill se dem så måste man nästan ligga ner. Till att börja med har jag två bilder på Anemonopsis macrophylla, poslinsanemon. Det är en alldeles ljuvligt vacker blomma men den är inte lätt att se om man inte vet vad det är som döljer sig underifrån. Den andra bilden på porslinsanemonen har jag verkligen tagit underifrån, jag låg på gräset och fotade uppåt.

Nästa två bilder visar en julros, Helleborus orientalis. Även dnena blomma måste man se upp och ner för att se hur ljuvlig den är. Om man tittar på den första bilden ser den inte så märkvärdig ut men om man tittar på den andra bilden då jag vänt en blomma upp och ner så är den hur snygg som helst.

De sista två bilderna tänkte jag kunde spegla dagens tema på så sätt att de två bilderna tillsammans speglar temat upp och ner. Den första bilder visar klematisen 'Princess Diana' och där är blomman uppåt. Den andra bilden visar klematisen 'Etoile Rose' och här är blomman neråt. Alltså tillsammans blir dessa klematisarna upp och ner.

Det var mitt lilla bidrag på veckans tema. Vill ni se fler bidrag på samma tema ska ni titta in på Katarinas blogg Roses and stuff. Nästa veckas tema blir decembers fröjder.

11 kommentarer:

Anette sa...

Åh så jag längtar efter mia 'nopsisar, julrosor och klematisar! Vill ha några fler klematisar, dina två är fina val.
/Anette

AnnCharlotte sa...

Härliga blommor. Jag blir väldigt sugen på sommar just nu av nån anledning.....
Ha det bra :)

Alen Trädgård sa...

Kul tolkning av temat:) Säger som de andra- längtar efter sommar NUUU! Ha det gott/Monne

Emelie Viklund Hermansson sa...

Så fina! Vissa blommor kanske man skulle kunna njuta ännu mer av om man var 1 dm lång :) Ha en fin helg!

Gunilla sa...

Så fina blommor.

Porslinsanemonen köpte jag i höst och hoppas att den klarar sig så jag får se de fina blommorna nästa år.

Ha en fin helg

Gunilla

Lena/isis sa...

Vilka snyggingar och de både klematisarna står redan på min önskelista.

Kram

Helens trädgård sa...

Härliga växter som verkligen visar sin vackra sida både upp och ner :=)

Trevlig 3:dje Advent!

Mias Trädgård sa...

Mmmm, porslinsanemoner och julrosor borde odlas i amplar så man ser dem underifrån! Vilken trevlig tolkning på temat! Ha en skön 3:e adventshelg! :) Mia

Gela sa...

Sååå fina blommor!!! Längtar till våren. Ha en riktigt fin adventshelg/Gela

Merja sa...

Tänkte också så när jag läste teamat, men ädrade mig i sista stund:)
Fina exemplar!!
Ha det gott!

Katarina sa...

Blyga skönheter som böjer på nacken... Egentligen borde man odla julrosor och andra nickande blommor i en rejält upphöjd rabatt så man kan titta in i de fina blommorna.