torsdag 21 oktober 2010

Första snön

Inatt föll säsongens första snö i Växjö. Idag vaknade vi upp och allt vara helt vitt. Visst är det vackert och visst blir det mycket ljusare ute men det spelar ingen roll. Denna snö har kommit alldeles för tidigt. Som tur och väl är så skiner solen och snön smälter men den lär garanterat ligga kvar hela dagen idag och kanske det fortfarande är vitt imorgonbitti.

Det har alltså kommit fem centimeter idag och med tanke på att mycket av löven fortfarande är kvar på träden så hänger alla grenar tungt. Vi talar om riktigt tung blötsnö. Dottern var överlycklig imorse och konstaterade innan frukosten att det var kramsnö. Jag kan tänka mig att de har skoj på rasten i skolan idag.

Bilderna är tagna i min trädgård idag på morgonen. Som ni ser hänger grenarna tungt. Den sista bilden visar min rödbladiga trollhassel. Visst har den blivit häftig av snön, man liksom ser de stora bladen och de krokiga grenarna i snön.


6 kommentarer:

Boäng sa...

Hoppas att buskarna klarar sig från fläkskador. Visst är snön vacker men inte nuuu.

Christina sa...

Vackra vinterbilder, men det är inte vad vi vill ha nu!!! Vi har ingen snö här, det snöade lite igår kväll, men inget som låg kvar i morse. Jag hoppas på fortsatt barmark och inte för mycket frost ett tag framöver. Min man går i pension den 29 okt. och vi tänkte hinna med att göra lite mer i trädgården innan vintern.
Hoppas att din snö försvinner snabbt utan att skada något!
Ha det gott!
Christina

trädgårdsdrömmar sa...

Nej fy attan det är alldeles för tidigt.Hoppas dina träd och buskar inte skadas av den tunga snön.Vi har som tur är klarat oss .Gunsan

Med fingrarna i (j)orden sa...

Otroligt! Vi hade kallt också, men snön får gärna dröja en månad eller två!
Vackra bilder ändå förstås - snö är vackert, men jag brukar tröttna rätt fort. Måste vara de sydländska generna.
Eva

NinaVästerplana sa...

Det blir till o gå ut o skaka..... Här drog det förbi ett snabbt snöfall för en stund sen men inget som ligger kvar som skönt är!
Ungarna tycker ju det är kul förstår jag ;-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Unknown sa...

Ja, vojne, vojne! Vilket elände! Jazzade på isgata till Växjö idag. INTE kul, med sommardäck!
Men vackra bilder blir det ju. DET går inte att förneka...