fredag 12 oktober 2012

Blommig fredag - ren och skär lycka

Nu har vi verkligen fått höst. Denna veckan kom de första frostnätterna så nu har dahliorna gjort sitt för i år. Idag grävdes de upp och knölarna ligger nu i garaget för att torka lite så de sedan kan förvaras över vintern. Även mina fuchsior har ställts för vinterförvaring, de är i garaget och har blivit avlövade. De pelargoner som jag innan hade utomhus finns nu i garaget. Det känns faktiskt riktigt bra att jag kommit så långt. Nu är det bara att börja klippa i trädgården och förbereda vintern även där.

Eftersom det är fredag igen är det dags för blommig fredag och denna vecka är temat "ren och skär lycka". Min absoluta första tanke när jag såg detta temat var den lycka och glädje som de allra första blommorna ger. Jag har därför valt att visa lite sådana där blommor som kommer först på trädgårdssäsongen.
Galanthus nivalus, snödroppe
Enathis hyemalis, vintergäck
Crocus chrysanthus 'Fusco Tinctus'
Iris histrioides 'Angel Tears'
En annan glädje i trädgården är när de de där första rosorna slår ut. hos mig kommer alltid rugosa rosen 'Agnes' och den kanadensiska rosen 'Louise Bugnet' först så självklart visar jag bilder på dessa rosorna.
'Agnes'
'Louise Bugnet'
Detta var mitt lilla bidrag på temat "ren och skär lycka". Vill ni se fler bidrag ska ni gå in på bloggen Bland rosor och bladlöss. Nästa veckas tema blir "upp och ner". Nu ska jag försöka komma på något på detta temat. Just nu har jag ingen aning vad jag ska hitta på men det kommer säkert.

8 kommentarer:

Hélena sa...

Åh, Agnes ser underbar ut!
Ha en härlig helg!
Kram Hélena

Hélena sa...

Åh, Agnes ser underbar ut!
Ha en härlig helg!
Kram Hélena

Lena/isklockan sa...

Snart är vi där igen. Kram

Gunilla sa...

Jag längtar redan när jag ser dina fina bilder.

Trevlig helg

carinaon sa...

Åh, jag längtar efter våren när jag ser dina bilder!
Kram Carina

Northern Shade sa...

Oh yes, those first Galanthus bring a lot of joy after the brown of winter. I grow the Crocus chrysanthus 'Fuscotinctus' too, and like the way the stripes look so cheery in the very early spring.

Monica sa...

Ja, vårens blomning är en speciell känsla av Lycka!
Tjingeling

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vårens första är det något särskilt med.
Ha det gott
Birgitta